3 motive să cumperi o mașină la licitație

Licitațiile de mașini au devenit un mod foarte popular printre persoanele care doresc să-și achiziționeze mașinile de vis. Licitațiile sunt, totodată, și o reală oportunitate pentru ca dealerii să-și maximizeze profiturile. Pe de altă parte, au devenit, de asemenea, o modalitate convenabilă pentru casele de asigurări și dealerii auto folosite pentru a recupera banii pierduți. Care sunt însă principalele motive pentru care licitațiile auto au devenit cel mai accesibil mod de achiziționare a unei mașini fără a sparge o bancă. 

1. Este mai economic

În mod categoric, primul avantaj pe care îl prezintă licitațiile de mașini sunt prețurile extraordinare pentru niște mașini care, în oricare alt fel, ar fi costat mai mult. Poți găsi mașini de înaltă calitate la prețuri uimitoare. Pentru asta însă, trebuie să știi să faci ceea ce se numește „cumpărare inteligentă”. Sfatul este să urmărești câteva licitații înainte de a intra în joc. Numai prin observare atentă vei reuși să deosebești un chilipir de o ofertă nu tocmai strălucită. Tot așa vei ști și care este oferta medie câștigătoare pentru mașini similare. 

  • După ce cunoști toate aceste lucruri, vei vedea că te vei simți mai încrezător și mai pregătit să începi să licitezi pe cont propriu. Chiar dacă poate fi intimidant să sari într-o experiență de cumpărare cu totul nouă, înarmat cu câteva informații, poți economisi o tonă de bani într-o mașină excelentă.

2. Oferta este nelimitată

Următorul avantaj pe care îl deține cumpărarea de mașini la licitație este selecția incredibil de complexă. Reprezentanțele auto se concentrează de cele mai multe ori pe un singur producător, aspect ce limitează masiv opțiunile. Totodată, spre deosebire de dealerii tradiționali, care au de asemenea o ofertă mai mică, în cadrul unei licitații auto găsești absolut orice ți-ai dori. În plus, dacă alegi să licitezi în spațiul online, se poate considera că selecția auto este nelimitată.

  • Cu atât mai mult cu cât ești în căutarea unei mașini mai deosebite și mai rare, licitațiile auto sunt locul potrivit unde ai cele mai mari șanse să găsești ceea ce cauți.  

3. Este amuzant

Cumpărarea unei mașini este întotdeauna captivantă. Cu atât mai mult cu cât aceasta are loc în ritmul alert, specific licitației. Licitațiile auto sunt mult diferite decât vizita obișnuită la un reprezentant auto și, ca atare, poate fi incredibil de distractiv, mai ales la prima vizită.

  • Dacă te gândești să obții următoarea ta mașină dintr-o licitație, este o idee grozavă să participi la prima ta licitație ca spectator. Astfel, vei avea ocazia să observi procesul, mulțimea, dar și să fii atent la ofertele câștigătoare. Tot așa poți observa mai bine care mașini primesc cea mai mare atenție. 

  • Chiar dacă pleci de la o licitație auto fără mașină, asta nu înseamnă că vei pleca cu mâna goală. Licitațiile sunt frecventate de pasionații de mașini și de profesioniștii din industria auto. Ca urmare, o astfel de ocazie poate facilita întâlnirea cu o mulțime de oameni de ajutor și influenți la casa de licitații.

De ce sunt licitate mașinile?

Există o varietate de motive pentru care mașinile ajung la casele de licitații.

  • Unele mașini au stat prea mult timp la lotul dealerului, așa că sunt scoase la licitație pentru a recupera o parte din banii investiți.

  • Posesorii inițiali nu pot face față plăților, astfel încât mașinile sunt scoase la licitație de către instituțiile financiare pentru a-și recupera banii.

  • Mașini avariate de vânzare prin licitație se găsesc numai la licitații speciale, din cauza istoricului pagubelor. Avariile pot include zgârieturi, lovituri sau chiar defecțiuni tehnice. Mașinile care au suferi pagube în urma condițiilor meteorologice sunt incluse, de asemenea, în aceasta categorie. 

Tipuri de licitații

Pentru a putea beneficia pe deplin de pe urma licitațiilor auto, trebuie să știi că există mai multe tipuri de licitații.

  1. Licitațiile private sau închise, la care au acces doar dealerii auto autorizați.

  2. Licitațiile publice sunt de obicei organizate de companii de asigurări și case de licitații auto. Aici se vând mașini uzate care s-ar putea să fie refăcute, folosite doar cu probleme mici sau deloc, reconstruite din pagube sau folosite de companiile de asigurări pentru a recupera banii.

  3. Licitațiile online sunt unele dintre cele mai convenabile moduri de a cumpăra o mașină fără a fi nevoie să fii prezent. Spre exemplu, pe site-ul de licitații pentru mașini rulate cotw.com găsești o mulțime de mașini, inclusiv din alte țări. 

 

În concluzie, pentru cei care vor să cumpere o mașină și să facă și o afacere extraordinară, licitațiile auto sunt „raiul pe pământ”. Datorită avantajelor ce țin de costuri, procedura simplă, diversitatea ofertei, dar și experiențele deosebite, nu ar fi de mirare dacă ar ajunge în curând să fie metoda principală de achiziționare de mașini.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5