3 milioane de euro, pentru reabilitarea şi modernizarea străzii Sigmirului şi a pasajului denivelat peste calea ferată

*Ovidiu Creţu: În luna august vor începe lucrările. Până la finalizarea proiectului, drumul va fi închis.

Este o arteră importantă, însă nu avem altă soluţie, nu există posibilitatea să se lucreze în paralel, de aceea, drumul va fi închis, şi cei care vor dori să facă legătura între Libertăţii şi calea Clujului, fie pe la Viişoara, o vor face fie pe la linia ferată din Piaţa Decebal. Se va produce o aglomeraţie în zonele respective, după cum puteţi observa, circulaţia este destul de intensă, pe acest drum, dar aceasta este situaţia. Eu cred că în luna august vor începe lucrările şi vom preda obiectivul constructorilor şi aşa cum se obişnuieşte pe fonduri europene, se predă totul, se închide şi se predă totul la cheie, a declarat, primarul Ovidiu Creţu, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Valoarea totală a proiectului este de 13.579.972,19 lei, inclusiv TVA, circa 3 milioane de euro, din care 98% (din cheltuielile eligibile) asistenţa financiară nerambursabilă şi 2% (din cheltuielile eligibile) contribuţia beneficiarului. Proiectul este finanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional.

,,Vorbim de circa 3 milioane de euro, o sumă pe care Primăria Bistriţa nu şi-ar fi putut-o permite în următorii 5-10 ani pentru reabilitarea acestei străzi. Această pasarelă şi stradă, care a fost făcută ca şi legătură între intrarea în oraş în zona centrală şi zona industrială, cu pasarelă peste calea ferată a devenit deja o povară pentru cei care lucrează la întreţinerea drumurilor în municipiul Bistriţa, datorită vechimii de peste 35 de ani, asfaltul se mănâncă foarte repede, iar din cauza infiltraţiilor, avem în permanenţă probleme. Proiectul a trecut de faza evaluării administrative”, a precizat primarul Bistriţei.

Potrivit proiectului, vor fi realizate următoarele lucrări: reabilitarea şi modernizarea pasajului rutier denivelat peste calea ferată (154,1m), inclusiv breteaua pasajului (246m); reabilitarea părţii carosabile (941m) şi a trotuarelor (1238m); amenajarea unui număr de 12 locuri de parcare destinate autovehiculelor de mare tonaj şi a unui număr de 60 locuri de parcare pentru autoturisme; realizarea iluminatului public şi refacerea sistemelor de semnalizare şi marcaj; asigurarea descărcării apelor meteorice prin construirea de 26 guri de scurgere.

Perioada de implementare a proiectului: 21.02.2012 – 20.06.2013.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5