3 metode pentru a-ți monitoriza activitățile zilnice

Tehnologia a avansat suficient de mult cât să ne permită să știm exact în fiecare minut, dar și la finalul unei zile ce activitate fizică am depus, cât timp am stat în picioare, câți pași am făcut, câte calorii am ars sau cum au variat bătăile inimii în timpul efortului. În prezent, gadgeturile sunt cele mai la îndemână “ustensile” pentru a ne monitoriza activitățile zilnice, fie printr-un ceas inteligent sau prin aplicații descărcate pe telefonul mobil. 

Dacă vrei să știi exact cum au decurs activitățile tale zilnice din punct de vedere al mișcării fizice, iată câteva metode la îndemână de utilizat:

Folosește un smartwatch

Ceasurile inteligente au cucerit întreaga lume prin funcțiile lor complexe de monitorizare a activităților zilnice. Ele au capacitatea de a înregistra efortul depus atunci când faci sport, cum ar fi numărul de kilometri alergați, timpul aferent sau numărul de calorii consumate. De asemenea, îți monitorizează pulsul și felul cum variază bătăile inimii în timpul efortului fizic. Mai mult, un smartwatch îți “vede” și înregistrează inclusiv numărul de pași făcuți și îți amintește printr-o notificare că e indicat să te ridici de pe scaun și să stai câteva minute în picioare. 

Există o varietate de branduri de electronice care au introdus în gama lor de produse ceasurile inteligente. Extrem de populare sunt cele care se pot sincroniza cu telefonul mobil. De exemplu, dacă ai deja un smartphone Samsung, intră pe Mobino.ro pentru a găsi modelul preferat de smartwatch de la Samsung. După ce le-ai “împerecheat” vei putea folosi numeroasele funcții disponibile, atât în ceea ce privește comunicarea, cât și monitorizarea activităților. Poți înregistra pe ceas alergarea în aer liber sau pe banda de la sală, mersul cu bicicleta sau trotineta și îl poți folosi chiar și atunci când practici înotul, căci este rezistent la apă. 

De asemenea, dacă ești o persoană pasionată de sport și mergi periodic la sală, investește într-o brățară pentru fitness. Deși este o variantă mult mai rudimentară față de smartwatch, căci nu are funcții de apelare, mesaje sau alte aplicații, ea este ideală pentru monitorizarea activităților fizice zilnice. Vei ști cât ai alergat, în cât timp, câte calorii ai ars și care îți este recordul personal al săptămânii sau al lunii. 

Descarcă aplicații pe telefonul tău mobil

Dacă folosești un smartwatch, vei vedea că există o serie de aplicații pe care să le folosești direct de pe telefonul mobil cu care l-ai sincronizat. Dacă nu ai încă un ceas inteligent, folosește-te de smartphone pentru a începe și monitoriza activitățile zilnice. Dacă vrei să te apuci să faci primele tale exerciții de yoga, fă-o cu îndrumare. Descarcă o aplicație și folosește-o zilnic! Aceste lucruri te vor ajuta să îți reglezi sedentarismul și treptat să renunți de tot la el. Poți încerca inclusiv să setezi în calendarul virtual un reminder care să-ți amintească de faptul că e momentul să faci sport. Poți adăuga inclusiv exerciții de respirație sau meditația în rutina ta zilnică. Apelează la orice tip de activitate menită să te facă să te simți mai bine, să-ți ofere mai multă energie și o mai bună putere de concentrare.

Folosește un “to do list”

Dacă până acum am vorbit de înregistrarea efectivă și monitorizarea activităților zilnice, pentru a ajunge efectiv să le faci ai putea avea nevoie de o mică planificare. Ia o foaie și un pix sau deschide o notiță nouă pe gadgetul tău și trece acolo obiectivele tale pe termen scurt. Poate fi o de oră de alergare pe zi, 10 minute de meditație dimineața, o sesiune de yoga săptămânal sau mersul la un masaj de relaxare. 

E important să vezi cum arată activitățile tale din punct de vedere fizic într-o zi. Monitorizarea numărului de pași, a kilometrilor alergați în aer liber sau la bandă, precum și a pulsului în timpul efortului te vor ajuta să fii o persoană mai organizată cu timpul tău și, cel mai important, să renunți la sedentarism. 

 

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/mobil-ceas-inteligent-iphone-6073257/

 

Comentarii

07/12/22 16:23
Maria

Bună ziua tuturor! Trăiesc cu virusul herpesului genital în ultimii 3 ani, am văzut un comentariu online despre cum s-a vindecat o doamnă cu remediul pe bază de plante Dr Ogala. L-am contactat și mi-a trimis remediul său pe bază de plante prin servicii de curierat. Dupa ce am folosit remediul timp de 2 saptamani, am fost la un control medical si testul a iesit negativ. Acum sunt complet vindecat de virusul herpesului. Mă bucur și trăiesc o viață fericită acum. pentru cei care au aceeași problemă sau orice boală cu transmitere sexuală ar trebui să sune sau să contacteze Dr Ogala prin WhatsApp +2349123794867

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5