3 Idei Inteligente de Maximizare a Spațiului Casei Tale

Prima casă este ca și prima dragoste…se spune că nu o uiți niciodată. Pentru majoritatea dintre noi, prima locuință este rezultatul multor sacrificii, căutări și mari eforturi financiare, iar acel loc de răsfăț la care visam nu e chiar de la început perfect. Dar îți vei aminti fiecare pas și în final merită.

 Un compromis pe care mulți tineri ajung să-l facă este să renunțe la ideea de spațiu larg și generos în favoarea locației. Este mai important să fii aproape de locul de muncă, de restaurante, magazine și parcuri chiar dacă asta înseamnă să alegi să locuiești într-un apartament mai mic. Dar…asta nu înseamnă că trebuie să ne mulțumim cu locuințe banale, lipsite de gust și caracter. Evident aici intervine creativitatea și flerul fiecăruia, precum și bugetul disponibil pentru designul interior. Cu puțină imaginație, poți transforma orice locuință într-un adevărat cămin. Iată câteva idei de amenajări în care se îmbină frumos utilul cu plăcutul în cazul în care și tu îți dorești mai mult de la apartamentul tău.

Maximizează spațiul existent cu soluții inteligente de depozitare.

O casă dezordonată și plină va părea întotdeauna sufocantă, de aceea depozitarea e atât de importantă. Dacă apartamentul este în faza de finisare, gândește-te să creezi un loc de dormit deasupra unei camere de baie care va permite lăsarea mai jos a tavanului. Așa câștigi un dormitor în plus! Scările care duc în pat pot servi și drept sertare unde poți ascunde totul de prin casă.

La fel, dacă locuiești într-un apartament sau duplex pe două nivele, spațiul de sub scări poate fi chiar util și folosit ca și dulap, pantofar, bibliotecă pentru cărți sau chiar birou. Rezultatele vor fi cu atât mai spectaculoase cu cât transformarea este mai surprinzătoare.

Camera de baie poate fi locul perfect de relaxare dacă alegi mobilier și obiecte sanitare premium din start, practice și elegante. Pot părea costisitoare la început dar în timp își vor dovedi valoarea. O cabină de duș cu hidromasaj, spre exemplu,  va ocupa mai puțin spațiu decât o cadă dar îți va acoperi toate nevoile de liniște și desfătare. Poți găsi multe idei de obiecte sanitare inteligente la magazinul Jolly, dar și alte accesorii de baie care să-ți ușureze viața de zi cu zi.

Decorul este sufletul unei case așa că nu te sfii să-l arați.

Mobilierul contează în măsura în care ai nevoie de el dar felul în care îl aranjezi va face diferența. Aruncă câteva perne decorative pe colțar și îi vei schimba instant alura. O perdea diafană îi va da camerei un aer de vacanță. Iar pereții nu trebuie să fie goi. Aici te poți juca cu amintirile tale, nu ai nevoie neapărat de tablouri. Ai câteva poze cu locuri de vis din ultima vacanță? Printează-le pe pânză și așează-le la loc de cinste în living room. De fiecare dată când îți vei arunca un ochi înspre ele, te va cuprinde o stare de bine.

Colțul de răsfăț nu ar trebui să lipsească din casa ta.

Fiecare membru al familiei tale ar trebui să aibă un spațiu al său. O camera pentru fiecare nu se prea poate? Atunci un colțișor? Fie că e vorba de un perete de gaming, poate un birou sau un loc de citit în liniște, o masă de toaletă unde doamnele  își pot așeza produsele de înfrumusețare sau o terasă unde îți poți savura cafeaua de dimineață, toate aceste spații, fie ele cât de mici, pot ajuta la întreținerea plăcerilor zilnice.