3 greșeli pe care le faci atunci când mergi la cumpărături

Una dintre cele mai populare activități de recreere este mersul la cumpărături. Dincolo de utilitatea lui, a devenit și o modalitate de petrecere a timpului cu familia sau cu prietenii. Chiar dacă nu mai este vorba doar despre nevoia de a achiziționa anumite produse, ci pur și simplu de dorința de a pierde timpul, mersul prin magazine a ajuns în topul preferințelor oamenilor, indiferent de vârstă.

Dacă și tu ești în această situație, articolul acesta este pentru tine. Iată care sunt principalele greșeli pe care faci atunci când mergi la cumpărături: 

 

1.     Nu îți faci o listă

Extrem de controversată, celebra listă de cumpărături se bucură de o dezbatere extrem de activă atât în mediul online, cât și în viața de zi cu zi. Adevărul este că nimeni nu îi poate contesta utilitatea. Dincolo de asta, este o metodă bună de organizare și te ajută să economisești foarte mult timp. Astfel, în loc să te plimbi în neștire, fără să știi ce trebuia să mai achiziționezi, vei termina tot ce ai de făcut într-un timp record și nu vei omite nimic. 

Poți folosi și telefonul mobil sau poți apela la această varianta clasică. Majoritatea supermarketurilor au cărucioare de cumpărături, prevăzute cu spații speciale pentru aceste liste, pentru a le avea la vedere și pentru a nu îți ține mâinile ocupate.

 

2.     Nu folosești pungi reciclabile sau biodegradabile

Conform legislației în vigoare, pungile de plastic au fost interzise, iar comercianții sunt obligați să le folosească doar pe cele reciclabile, din materiale biodegradabile.

În România, majoritatea oamenilor au obiceiul să cumpere, la fiecare sesiune de cumpărături, pungi noi, în care să depoziteze produsele. Această problemă are o soluție foarte simplă, atât din punct de vedere al protejării mediului, cât și în ceea ce privește economisirea banilor. Refolosirea pungilor biodegradabile este cea mai recomandată. Dacă ai pungi biodegradabile tip maieu, nu uita să le strecori în geantă sau în mașină de fiecare dată când pleci spre magazin. 

 

3.     Nu citești etichetele

Majoritatea oamenilor tratează superficial acest aspect și cumpără în viteză produsele de care au nevoie, doar pentru a nu pierde timpul. Uneori însă, câteva secunde în plus, petrecute citind eticheta unui produs, te pot salva de niște consecințe viitoare grave.

În prezent, produsele comercializate pe piață conțin extrem de multe chimicale și ingrediente nesănătoase, care îți pot agrava considerabil starea de sănătate. Alege să fii informat pentru că este extrem de important să fii atent atât la lista ingredientelor, cât și la termenul de valabilitate. 

Cumpărăturile fac parte din viața fiecărui om și o atitudine corectă și potrivită față de această activitate este extrem de utilă. Chiar dacă ești obosit sau stresat, încearcă să eviți principalele greșeli menționate mai sus pentru o experiență plăcută și sigură de fiecare dată.

  

Sursă foto - Unsplash.com

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5