22 de concurenţi râvnesc la Trofeul „Pană de Păun”

A X-a ediţie a Festivalului Naţional Concurs de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Pană de Păun”, organizat de Asociaţia Culturală Pană de Păun, Centrul Judeţean pentru Cultură şi Centrul Cultural Municipal, debutează mâine, de la ora 18, cu concursul de interpretare.

În urma preselecţiei, nu mai puţin de 22 de concurenţi din Bistriţa-Năsăud, dar şi din Bihor, Neamţ, Cluj, Suceava, Mureş, Alba, Sibiu, Hunedoara şi Sălaj vor intra pe scena de la Cercul Militar în acompaniamentul Orchestrei profesioniste „Dor Românesc”, dirijată de maestrul Ştefan Cigu. Un juriu de specialitate va cântări evoluţia tinerilor interpreţi, Marele Premiu fiind, pe lângă suma de 800 lei şi un clop cu păun. Invitat de onoare al primei seri este Ovidiu Barteş, cunoscutul violonist originar din Mărişelu. De asemenea, vor evolua artiştii Ansamblului profesionist „Dor Românesc”, Matilda Pascal Cojocăriţa, Ioan Dordoi, Domnica Dologa, Mirela Petruş, Felix Gălan, Anuţa Motofelea, Nicolae Cioanca, Ioachim Spân, Cristina Retegan şi Veronica Bălan.

Joi, de la ora 18, va fi Gala laureaţilor, urmată de recitalurile de susţinute de laureaţii ediţiilor precedente Violeta Sas, Eugenia Horoba, Romina Nemeş, Radu Lazăr, Paul Ananie, Lenuţa Filipoi, Lavinia Chifor, Cristina Bugnar, Anamaria Marti. Invitaţi speciali sunt Mariana Deac, Leontin Ciucur, Claudia Torop, Călin Brătianu. Evenimentul va fi prezentat de Felicia Stoian, de la TVR Timişoara.

Realizatorul festivalului, artistul Alexandru Pugna, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, îi invită pe bistriţeni să fie în număr cât mai mare la Cercul Militar (lângă stadionul municipal), intrarea fiind liberă. Timp de două zile, la Bistriţa, folclorul va fi la loc de cinste, în cadrul ediţiei jubiliare „Pană de Păun”.

Comentarii

17/11/15 17:47
Calin

Cum să faci bani de acasă! Este GRATUIT, extrem de simplu și pentru toți cei care vor să învețe cum să faci bani de acasă! Acesta este un curs online excepțional, cu care, total gratuit și pas cu pas, înveți în câteva zile cum să faci bani acasă! Sigur te interesează! Când vrei cu seriozitate să câștigi bani, trimiteți textul “INFO” la adresa de email: [email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5