În 2011, Primăria Bistriţa va aloca 26.000 de euro pentru proiectul ,,OSEPA”

Finanţat în cadrul Programului INTERREG IVC, proiectul ,,OSEPA” îşi propune să promoveze utilizarea soluţiilor informatice „FOSS – free open source software” în cadrul administraţiilor publice de la toate nivelele ţărilor membre UE.

În acest sens, pe o perioadă de doi ani, cei doisprezece parteneri ai proiectului, printre care şi Primăria Bistriţa, vor analiza stadiul utilizării acestor soluţii, vor identifica şi prezenta în cadrul unui ghid de bune practici cele mai bune experienţe din ţările membre UE şi vor încerca să aducă în atenţia administraţiilor publice avantajele adoptării acestor soluţii.

Primăria Bistriţa se va implica în sondarea şi analizarea rezultatelor sondării privind utilizarea soluţiilor FOSS în administraţiile publice din EU - coordonator Universitatea Sheffield din Marea Britanie, în traducerea, multiplicarea şi publicarea broşurilor şi altor materiale de promovare a soluţiilor FOSS, în participarea la ateliere de lucru cu scopul realizării de transfer de tehnologii soft şi experienţă (bună practică) în domeniu, în organizarea în anul 2012 a unui eveniment de tip „vizitare de locaţie” şi atelier de lucru.

Consilierii locali au aprobat, ieri, suma de 26.000 euro, reprezentând fondurile necesare atingerii obiectivelor din anul 2011, în cadrul proiectului „OSEPA”, sumă cuprinsă în bugetul de venituri şi cheltuieli al municipiului Bistriţa pe anul în curs.

Bugetul total al proiectului a rămas neschimbat, respectiv de 1.847.686 euro, din care 80.860,33 euro revin Primăriei municipiului Bistriţa, faţă de alocarea iniţială de 67.454,33 Euro. Din bugetul care revine Primăriei Bistriţa contribuţia naţională este de 13% din acesta, contribuţia proprie fiind de 2%, noua valoare a acesteia fiind de 1.617,20 euro, în creştere cu 268,12 euro faţă de valoarea iniţială de 1.349,08 euro.

Proiectul ,,OSEPA” a fost semnat în data de 5 martie 2010, prima întâlnire având loc în perioada 18-19 martie 2010, în Atena – Grecia.

În contextul retragerii partenerului Asociaţia Oraşelor din România, în urma discuţiilor purtate în Comitetul director al proiectului, municipiului Bistriţa i-au fost atribuite responsabilităţi şi fonduri suplimentare pentru activităţi.

Utilizarea fondurilor proiectului va respecta regulile finanţărilor din Programul de cooperare INTERREG IVC, fondurile utilizate din bugetul local urmând a fi recuperate din bugetul proiectului în urma raportărilor periodice, cu excepţia contribuţiei proprii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5