Zoltan Deak (IŞJ B-N): Situaţia de la Şanţ a fost detensionată. Profesorul a solicitat învoire, aşteptăm o soluţie de la minister

          Inspectorul şcolar general adjunct, Zoltan Deak, a precizat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, că în urma discuţiilor avute cu profesorul Vasile Maternik, au fost găsite soluţii tranzitorii pentru detensionarea situaţiei de la Şcoala Gimnazială Şanţ.

          „Pentru moment, situaţia de la Şanţ este detensionată. Ieri, după discuţii care au durat aproximativ două ore şi jumătate, iar domnul profesor a înţeles că nu este dorit şi nu este bine să forţeze intrarea la copii, nu a dorit să-şi facă cerere de concediu fără plată, soluţia care s-a găsit a fost aceea de a face o solicitare de învoire pe contractul de muncă. Pe moment, conducerea şcolii i-a aprobat această solicitare ca să se detensioneze situaţia. În paralel, am informat Ministerul şi aşteptăm ce soluţii ne pot da. Avocatul Copilului, instituţie care este în subordinea Avocatului Poporului, a ţinut legătura în permanenţă cu domnul director şi încearcă să se facă demersuri astfel încât instanţele judecătoreşti, sub o formă sau alta, să-şi clarifice poziţia vizavi de ceea ce poate face acest domn profesor. Este clar că prezenţa lui la clasă este imposibilă, trebuie să dăm dreptate şi părinţilor”, a declarat Zoltan Deak.

          Potrivit acestuia, ultimele probleme în relaţia profesor-elev au fost în luna martie, însă profesorul de educaţie fizică şi-a luat concediu medical, iar şcoala nu a putut face cercetarea disciplinară. „Pentru moment, situaţia este calmă, dar este o situaţie tranzitorie”, a menţionat Zoltan Deak.

          În context, prefectul Ovidiu Frenţ a menţionat că un astfel de profesor nu ar avea ce căuta în spaţiul de învăţământ, însă judecătorul a fost suveran. „Am înţeles că mai este un proces pe rol, intentat tot acestui domn profesor într-un alt caz de violenţă şi sperăm ca următoarea sentinţă să interzică acestui personaj să predea”, a spus Ovidiu Frenţ.

 

 

Comentarii

27/11/19 12:42
Eugen

Lipsa asumării răspunderii și aruncatul pisicii în curtea altcuiva. PSD (Inspectoratul Școlar Județean Bistrița -Năsăud) vs. PNL (Ministerul Educației și Cercetării). TIPIC ROMÂNESC.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5