Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI) la Şcoala Gimnazială” Ştefan cel Mare” din Bistriţa

Şcoala Gimnazială” Ştefan cel Mare” din Bistriţa  a sărbatorit  Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI), printr-o serie de activităţi,  concepute ca sesiuni de lectură la care au  luat parte şi doi dintre scriitorii autohtoni.

         Aflat la prima ediție în România,  coordonat la nivel național de grupul Citim Împreună România, evenimentul se subordonează iniţiativei globale la care participă milioane de oameni din peste 100 de țări, toţi reuniţi sub egida Lit World.

         Şcoala Gimnazială” Ştefan cel Mare” din Bistriţa , alături de 79 de alţi parteneri ( școli, organizații non-profit, o librărie,12 biblioteci județene), este singura instituţie şcolară din judeţul nostru care a organizat,  în acest context, un moment unic de de lectură.

         Dacă în  20  de instituţii partenere s-au organizat şi sesiuni de lectură susținute prin Skype de autori cunoscuți de cărți pentru copii, precum Mihaela Cosescu, Andreea Demirgian, Andrea Gál, Laura Grunberg, Iulia Iordan, Ciprian Măceșaru, Victoria Pătraşcu, Sînziana Popescu, Carmen Tiderle, în instituţia bistriţeană, utilizând resursele informaţionale oferite de către Citim Împreună România, s-au organizat, de-a lungul orelor de curs, sesiuni de lectură frontală sau în microgrupuri (inclusiv pentru elevii cu CES), în cadrul cărora bucuria de a "citi împreună" s-a reflectat pe feţele micilor  şi marilor cititori care au pătruns în  lumea magica a  lui #ZICI2017.

         De asemenea, Clubul de lectură #Experientze, coordonat de prof. Claudia Feldrihan (responsabil de altfel de coordonarea întregii activităţi #ZICI2017) şi elevii Oana Hognogi şi David Bozbici, din clasa a VII-a B, a ţinut să celebreze această zi printr-o activitate memorabilă pe care au realizat-o cu sprijinul invitaţilor, scriitorii bistriţeni  Menuţ Maximiniam şi  Liviu Pop care au citit împreună cu cei prezenţi. Momente inedite de lectură au mai oferit, tot în calitate de invitat, d-na prof. Alexandra Stoica care a citit dintr-un manuscris al bunicului său şi eleva Ariana Mocanu, din clasa a VI-a B, care a venit în faţa colegilor săi cu o creaţie proprie despre  joc şi  joacă.

         Experientzele de lectură "împreună", cultură şi viaţă au încercat să lupte cu timpul şi să se transforme în amintire prin intermediul unui "fluviu"de impresii, gânduri şi trăiri pe care toţi cei prezenţi le-au notat cu markere colorate pe o rolă de hârtie, în Sala festivă a şcolii, unde 50 de pasionaţi de lectură din clasele V- VIII au spus prezent. Şi pentru că nu se putea încheia #Zici 2017 fără a oferi fiecărui participant un mic  simbol al lecturii, cu sprijinul d-nei director, prof.Iacob Lucica Maricica, al consilierului educativ, prof.Tătar Rodica, şi al cadrelor didactice implicate drept colaboratori, s-au înmânat diplome, planşe de colorat, semne de carte şi dulciuri.

                   Citind împreună vom schimba lumea! Schimbarea începe cu noi!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5