#ZICI2021 cu lipici la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare

Dacă primele patru ediții ale ZICI ne-au surprins în spațiul școlii, ediția din acest an ne-a învățat să citim împreună și on-line, pentru că pasiunea pentru lectură răzbate dincolo de răceala unui ecran, iar cărțile sunt cel mai bun „lipici” care ne poate conecta.

Și de acestă dată, cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare din Bistrița  au organizat sesiuni de lectură cu voce tare la nivelul fiecărei clase (offline și on-line) și al Clubului de lectură #Experientze, coordonat de prof. Claudia Feldrihan - responsabil de altfel, de coordonarea întregii activități #ZICI2021.

Cărțile care au avut lipici în acest an au acoperit gusturi literare variate de la  Povești populare internaționale, Pericol de R. Poenaru, Iarna pe ulită de G.Coșbuc, Omul de zăpadă, de M.Morpungo, Negustorul de fericire de D.Cali și M.Soma, Întrebări mari de la cei mici ... la care răspund nişte oameni foarte importanţi de Harris, G. E, Poil de Carotte, Jules Renard, Povești la telefon de Gianni Rodari, până la Ce se mai distrau de Isaac Asimov, text citit în cadrul Cubului de lectură, lectură #Experientze.

Cărțile ne-au permis și de acestă dată să evadăm într-o lume imaginară, fără măști, alături de personajele nostre îndrăgite și invitați speciali -eleva Alexandra Milea care a citit în cadrul Clubului de lectură  și două creații personale - Aventura gândului și Supărări de Crăciun, respectiv elevul Nicolae Aspru care a prezentat un fragment din Băiatul cu pijamale în dungi de J.Boyne.

După ce au citit împreună cu voce tare, elevii sub coordonarea cadrelor didactice au transformat experiențele literare în alte experinețe artistico-plastice și muzicale. Implicarea lor a fost recompensată pe lângă bucuria lecturii, cu diplome, semne de carte și planșe de colorat puse la dispoziție de CIR (Citim Împreună România).

Nu am fi reușit să ne conectă împreună cu acest “lipici” magic al lecturii, dacă  nu am fi avut sprijinul cadrelor didactice ale instituției, al echipei manageriale - director, prof. Lucica Maricica Iacob, director adjunct, prof.Melania Palalogos  - și, nu în ultimul rând, al elevilor noștri dragi care ne surprind mereu prin implicarea și spontaneitatea lor.

    În 2021, ZICI ne-a ajutat să ne dăm jos masca de pe suflet și să fim împreună, chiar dacă fizic nu suntem aproape! Citind împreună, am început acum cinci ani să schimbăm lumea și, în acest an, să transformăm lectura într-un “lipici” pentru suflet! Vom continua să citim!

 

Prof. Claudia Feldrihan,

Coord. Clubul de lectură #Experientze

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5