Zece milioane euro, atrase din fonduri europene la Tiha Bârgăului. Vasile Şut: Am semnat al optulea proiect, pentru modernizarea drumurilor agricole

Primarul Vasille Şut a semnat, cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, contractul de finanţare pentru un nou proiect cu finanţare europeană  în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.  Este vorba despre Reabilitare drumuri de exploataţie agricolă în comuna Tiha Bârgăului, finanţat pe Măsura 4.3.

Acesta este al optulea contract semnat cu AFIR pe fonduri europene. Este vorba despre reabilitarea și asfaltarea drumului care pornește din Vârful Blajului și trece pe deasupra satului Mureșenii Bârgăului prin zona „La Lac”, continuă pe drumul "Plaiul Bistriței" și coboară în Tureac pe Valea Şutenilor, în total aproximativ 9 km”, transmite primarul comunei  Tiha Bârgăului.

 Autorităţile locale din Tiha Bârgăului au profitat la maxim de fondurile europene reuşind să atragă deja 10 milioane euro în investiţii în infrastructura de apă şi apă uzată, grădiniţă, cămine culturale, drumuri forestiere, străzi.

         „Luni, vom da ordinul de începere a lucrărilor pentru grădiniţa de la Tiha Bârgăului, un proiect în valoare de 500.000 euro. De asemenea, suntem în procedură de licitaţie, fie pentru proiectul tehnic, fie pentru execuţia lucrărilor, pentru alte şase proiecte cu finanţare europeană. Este vorba despre apă şi canalizare la Tiha Bârgăului şi Tureac, proiect în valoare de 2,5 milioane euro, modernizări de drumuri locale, străzi în Tiha Bârgăului, Tureac şi Mureşenii Bârgăului (un milion de euro), trei proiecte de modernizare a drumurilor forestiere, care însumează 28 km, dintre care 12 vor fi asfaltaţi, iar diferenţa cu macadam (4,5 milioane euro), dar şi modernizarea a două cămine culturale, la Tureac şi Tiha Bârgăului (500.000 euro)”, ne-a explicat primarul Vasile Şut.

         De asemenea,  Primăria Tiha Bârgăului beneficiază şi de contracte de finanţare pentru proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, pentru reabilitări de şcoli, construcţii de podeţe, dar şi reţea de canalizare la Piatra Fântânele.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5