Zece cadre didactice din judeţ au solicitat să-şi continue activitatea în sistem on-line, din motive medicale

Până luni, zece cadre didactice din judeţul Bistriţa-Năsăud au cerut să-şi desfăşoare activitatea în sistem on-line, fiind invocate motive medicale şi fiind prezentate adeverinţe de la medicul de medicina muncii.

„Este vorba despre 10 cadre medicale, dintre care 3 învăţători şi 7 profesori, la nivelul întregului judeţ. Sunt motive medicale, fiind prezentate adeverințe eliberate de medicul de medicina muncii. Trebuie menţionat că două cadre didactice sunt infectate cu noul coronavirus, astfel că sunt în izolare acasă, pentru 14 zile”, ne-a precizat prof. Mihai Mureşan, inspector şcolar general.

         Personalul didactic din cadrul unităților de învățământ/conexe/instituțiilor de învățământ aflat în grupa de risc, respectiv vârstnici, persoane cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară, poate desfășura activități didactice în sistem on-line numai în baza unei adeverințe emise de medicul de medicina muncii. În acest caz, conducerea unității /instituției va adapta orarul școlar în mod corespunzător, se arată în Ordinul comun al Ministerul Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5