Vezi topul liceelor din judeţ, stabilit de viitorii boboci!

Elevii claselor a VIII-a din judeţul nostru au stabilit un top al celor mai de prestigiu licee din judeţul nostru, în urma unui studiu privind orientarea şcolară realizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bistriţa-Năsăud. Viitorii absolvenţi ai ciclului gimnazial au precizat printre factorii determinanţi în alegerea pe care o fac la sfârşitul clasei a VIII-a se numără şi prestigiul liceului, care este dat, în viziunea acestora, de calitatea personalului didactic, specializările oferite, baza materială, media de admitere/elitismul, elementele de identificare/blazon, oferta de activităţi extraşcolare, gradul de notorietate, promovabilitatea la bacalaureat, mediul de învăţare stimulativ, accentul pus pe performanţă, oportunităţile oferite, concurenţa pe profile, tradiţia, relaţia personalizată profesor-elev şi securitatea/siguranţa.


În baza acestor criterii, topul este condus de C.N. „Liviu Rebreanu”, cu un procent de 27.48%, urmat îndeaproape de C.N. „Andrei Mureşanu” – 26.34%  şi de C.N. „George Coşbuc” – 9,53%. Pe locul patru, la mică distanţă de podium, este C.T. Infoel Bistriţa – 9,41. În top 10 au mai intrat C.N. „Petru Rareş” Beclean – 4,76%, Liceul Tehnologic Sanitar – 3,16%, LPS Bistriţa – 2,82%, Colegiul Economic Năsăud – 2,76%, Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” Sângeorz Băi – 2,16% şi Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” Bistriţa – 1,82%.


Studiul se bazează pe rezultatele centralizatoarelor primite de la şcolile din judeţ. Astfel, au fost chestionaţi un număr de 2140 elevi (72.54% din elevii claselor a VIII-a din judeţ), dintre care 723 din mediul urban (72.08% din elevii claselor a VIII-a mediul urban) şi 1417 elevi din mediul rural (72.77% din elevii claselor a VIII-a mediul rural). Investigaţia s-a făcut  pe bază de chestionar aplicat elevilor,  cuprinzând 5 întrebări, aplicat în perioada noiembrie- decembrie 2016.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5