Veşti bune pentru oieri! S-a deschis piaţa de export în Golful Persic

         Secretarul de stat Sorin Roşu Mare a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în urma vizitei făcute de premierul Viorica Dăncilă, alături de alţi membri ai executivului în ţările arabe, se văd deja primele rezultate prin semnarea unor contracte de export.

         „În urma turneului care s-a făcut în Golful Persic, de către Guvern, în frunte cu doamna premier şi cu ministrul Agriculturii, s-au deschis pieţele, iar primele contracte pentru 100.000 ovine sunt semnate. Acestea vor pleca la începutul anului. Mai este un contract semnat pentru 10.000 bovine care vor pleca înspre ţările din zona Golfului Persic. Este o veste extraordinară, deschizând aici piaţa, pentru că prin toate politicile pe care noi le-am promovat, ovinele sunt un potenţial extraordinar pe care noi îl avem şi care trebuie valorificat către export”, a declarat secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii.

         Potrivit acestuia, în acest an a fost întrerupt total exportul de animale către acea zonă, fiind probleme şi cu tranzitarea Turciei care nu dădea aprobare.

         În luna octombrie, premierul Viorica Dăncilă a efectuat un turneu în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuwait.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5