USLI B-N promovează conceptul egalităţii de şanse în şcolile din judeţ

Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Uniunea Judeţeană a Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Bistriţa-Năsăud a lansat proiectul „Promovarea prin activităţi inovatoare a egalităţii de şanse şi de gen în cadrul organizaţiilor partenerilor sociali”, cu accent pe instituţiile de educaţie.

Proiectul beneficiază de finanţare europeană prin POSDRU 2007-2013, are o valoare de peste 3 milioane de euro, şi va fi implementat pe o durată de 36 de luni.

Coordonatorul proiectului este Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învăţământ şi Cercetare Ştiinţifică (SLLICS) Neamţ, iar parteneri, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Uniunea Judeţeană a Sindicatelor Libere din Învăţământ Bistriţa-Năsăud, Fundación para el Estudio y Desarrollo del Este de Madrid – Spania, EFAL - Ente Formazione Addestramento Lavoratori – Italia, TILS Romania SRL şi Camporlecchio Educational – Italia.

,,Grupul ţintă direct căruia i se adresează activităţile proiectului este format în mod special din cadre didactice care vor dobândi competenţe şi abilităţi pentru a contribui ulterior la dezvoltarea şi promovarea principiului egalităţii de şase şi de gen în societatea românească.

Proiectul va contribui la promovarea la nivel multiregional a principiilor de egalitate de şanse şi de gen, în conformitate cu standardele UE, inclusiv prin transferul de bune practice ale partenerilor sociali şi autorităţilor publice locale din ţările partenere (Italia şi Spania) către organizaţii din România”, a spus coordonatorul de proiect la nivel judeţean, Titu Rauca, preşedinte de onoare al USLI B-N.

30 dintre participanţii de la cele trei workshop-uri prevăzute în proiect vor lua parte la două vizite de studiu, de 5 zile fiecare, în Italia şi Spania, pentru transferul de bune practice rezultate din programe similar în comunităţile locale şi pentru a identifica acţiunile pe care le întreprind autorităţile locale din cele două ţări pentru a susţine accesul femeilor la procesul decizional, dezvoltarea spiritului antreprenorial.

În judeţul nostru, şase unităţi de învăţământ sunt vizate pentru acest proiect: Şcoala Generală nr.2 din Bistriţa, Liceul Teoretic ,,C.R. Vivu” din Teaca, Şcoala Generală din Tureac, Şcoala Generală din Lunca Ilvei, Şcoala Generală din Nimigea şi Şcoala Generală din Şanţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5