Un valoros poet, Ioan Borşa, lansându-se cu „Zborul albastru” (The Blue Flight)

O atractivă, sensibilă şi emoţionantă lansare de carte s-a desfăşurat la Casa Cărţii „N. Steinhardt” din Bistriţa, în 19.11, începând cu ora 17.00, unde cunoscutul şi valorosul poet, consacrat în arta scrierii poemelor, sonetelor etc., Ioan Borşa, şi-a prezentat ultima creaţie în domeniu, volumul „Zborul albastru” (The Blue Flight), apărut la Editura Karuna din Bistriţa, în 2013, într-o ţinută grafică deosebită şi de calitate.
În prezenţa unui numeros public, avizat şi iubitor de poezie, moderatorul activităţii, scriitorul Virgil Raţiu a apreciat puterea de creaţie şi sinteză a poetului Ioan Borşa, care este „un tânăr” în gândire.
Cartea, scrisă în limba română şi tradusă şi în limba engleză, a fost apreciată de directorul Editurii Karuna – Tiberiu Irimia, care a precizat faptul că poetul Ioan Borşa ştie să scrie foarte bine, poezie bună şi în special sonete.
Prof. Andrei Moldovan, critic literar, a punctat câteva idei privind opera şi valoarea poetului Ioan Borşa, precizând: „Borşa cultivă formele clasice şi trebuie luat în seamă, autorul are o anumită nelinişte, are o delicată spaimă, este un tip rafinat, se teme să treacă de anumite praguri, face şi poezie modernă, excelează în momente descriptive, descrie natura, iar cugetarea este directă, cu un bun simţ şi onestitate.
Cartea are o ţinută deosebită şi merită felicitat directorul editurii, Tiberiu Irimia”.
Având ca moto „Cea mai mare minune a lumii este aceea că omul mai există”, aparţinând lui Ioan Borşa, volumul, cu 500 de pagini, are un Cuvânt înainte semnat de Petru Poantă.
La finalul activităţii, poetul a rostit un cuvânt lămuritor despre volum şi a citit câteva frumoase şi emoţionante poeme, demonstrând, cu argumente, că în această antologie sunt poezii moderne în conţinut, clasice în formă, temporale şi atemporale, filozofice etc.
„Le mulţumesc tuturor celor care m-au remarcat, de asemenea domnului profesor şi critic literar Andrei Moldovan, care a făcut astăzi prezentarea acestei antologii, doamnei profesor Cecilia Zsejky, care a tradus în engleză o parte a acestui volum, precum şi celor prezenţi aici.
Antologia este alcătuită din selecţia a patru volume tipărite anterior: Virtuali în infinit, Poezie pentru statui, Masca de pe faţa lumii şi Din umbra uitării. Majoritatea poeziilor sunt sonete, specia care mi-a plăcut citindu-i pe Michelangelo Buonarroti, William Shakespeare, Dante, Alighieri şi alţii”.
Felicitări d-le Ioan Borşa, să rămâi tânăr şi mereu pe „meterezele poeziei”, te aşteptăm cu un alt volum.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5