Teraplast va demara producţia de containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Compania Teraplast va demara până la finele acestei luni producţia de containere semiîngropate din PE (polietilenă) pentru colectarea selectivă a deşeurilor, fiind singurul producător din România al acestor produse.

Containerele semiîngropate se vor realiza prin rotoformare, în fabrica de poliolefine, pusă în funcţiune în 2009, în Parcul Industrial Teraplast de la Sărăţel. Investitiile pentru lansarea în producţie a containerelor semiîngropate din PE s-au limitat la achiziţia de matriţe, aproximativ 40.000 de euro, anunţă pe site-ul propriu compania.

„Dezvoltarea sistemelor integrate de management al deşeurilor şi extinderea infrastructurii în domeniu va beneficia de finanţări de peste 1 miliard de euro din partea Uniunii Europene prin POS Mediu, astfel că aceste noi produse au fost dezvoltate pentru a răspunde unei nevoi actuale a pieţei interne. Suntem în acest moment singurul producător din România, iar avantajul nostru competitiv constă în abilitatea de a oferi produse similare importurilor, în termeni de calitate şi de performanţă, însă adaptate la condiţiile comerciale interne, pe fondul unui cost de transport considerabil redus”, argumentează Ştefan Bucătaru, director general Teraplast.

Containerele semiîngropate Teraplast vor fi disponibile în trei mărimi, respective 1.200 litri, 3.000 litri şi 5.000 litri, iar în prezent compania dispune de o capacitate de producţie de aproximativ 15 repere/zi, cu posibilitatea de extindere în funcţie de cererea din piaţă.

„Principalul avantaj operaţional al acestor containere, în raport cu cele clasice, este faptul că permit stocarea unui volum mai mare de deşeuri pe o zonă supraterană mai mică, în condiţiile în care 2/3 din înălţimea acestor containere se află sub pământ. Pe lângă aspectul estetic al zonelor de colectare, creşterea volumului de stocare generează implicit scăderea costurilor cu transportul deşeurilor, ceea ce pe termen lung aduce avantaje considerabile pentru bugetele locale”, precizează Ştefan Bucătaru, director general Teraplast.

Compania Teraplast a realizat deja o staţie de colectare selectivă a deşeurilor în cadrul unui proiect pilot desfăşurat în parteneriat cu Primăria Bistriţa. În acest proiect au fost montate patru containere de 3.000 l care vor colecta sticlă, hârtie, ambalaje din plastic şi deşeuri uscate.

Începând din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Principalii acţionari ai companiei, la data de referinţă 30 iunie 2011, sunt Dorel Goia (34,27%), SIF Banat-Crişana (10,83%), Emanoil Viciu (10,15%) şi alţi acţionari (44,75%).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5