Ştiri, evenimente din lumea creştină (15-22 martie 2013)

* Istorică întâlnire între Biserici. După aproape 1.000 de ani de la dureroasa Schismă de la 1054, din Biserica Universală, un Patriarh Ortodox al Constantinopolului, în persoana lui Bartolomeu I, a participat la Roma la înscăunarea Sfântului Părinte al Bisericii Romane, Jorge Bergoglio, Francisc, alături de şefi de stat şi numeroase alte oficialităţi.
* Mitropolia Moldovei şi-a exprimat dorinţa ca în noua Constituţie a României să fie prezent cuvântul Dumnezeu şi să se garanteze predarea religiei în şcoli, pentru asanarea morală a societăţii. Se mai cere să fie consemnat rolul familiei în societate şi respectul pentru tradiţiile creştine ale poporului român.
* Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române va formula poziţia oficială a Bisericii privind revizuirea Constituţiei, invitând ca orice propunere să fie trimisă la Cancelaria Patriarhiei spre a fi examinată de Sfântul Sinod, care va adopta ulterior poziţia oficială a Bisericii.
* „Salafism? Nu, mulţmesc!”- spune Wolfrad Weimer, jurnalist şi autor german. „Salafiştii atacă poliţia, predică ura, susţin terorismul şi împart zeci de mii de „Corane” în Germania. Ei abuzează de libertatea noastră” spune acesta. „E adevărat că democraţia a dus la o relaxare regretabilă a moralei, dar ar trebui să ne închipuim cum ar arăta o societate condusă de asemenea oameni (ca salafiştii-n.n.).
* Ziarul turc ”Huryet Daily News.” publică o ştire provenind de la o grupare salafistă din Egipt, în care se cere musulmanillor de pretutindeni să nu consume roşiile (tomatele), fiindcă atunci când le tăiem, relevă semnul Crucii, acestea fiind un aliment creştin. (Doamne, mulţi fanatici nebuni fac umbră pe planeta asta!)
* Grozava foame de bani a drăguţului stat. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (celebrul ANAF) a început să pună sechestru pe bisericile şi mănăstirile care au datorii. Între acestea se află Mănăstirea Colţ din jud. Hunedoara, una din cele mai vechi de pe teritoriul ţării noastre, pentru o datorie de 6.500 lei la utilităţi. (Vorba lui Fouchee, faimosul ministru de interne a lui Napoleon: „Eu numai pe mama n-am vândut-o, dar nu fiindcă n-aş fi vrut, ci pentru că nu i-am găsit cumpărător.”)
Selecţie şi adaptare,
prof. Vasile Găurean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5