Stelian Dolha: Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor este o instituţie de corectare, nu de colectare

Stelian Dolha, comisar şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud, a declarat că va promova o nouă abordare în relaţia cu agenţii economici, o îmbunătăţire a percepţiei mediului economic faţă de instituţie.
„Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor este o instituţie de corectare, nu de colectare. Asta trebuie să înţeleagă toţi. În primul rând, informarea ar trebui să fie la nivelul consumatorilor şi asta se poate face prin intermediul presei. De exemplu, agenţii economici bistriţeni, care în 2019-2020 vindeau 4000 de platouri pascale, în 2021, au avut numărul de platouri vândute înjumătăţit. Nu din cauza pandemiei, ci din cauza aşa-ziselor laboratoare de apartament sau bucătării de apartament, despre care nu ştim cum sunt. Multe dintre ele nu sunt legale, ar putea fi insalubre. Consumatorul trebuie să ştie că, dacă ai bon, ai factură, ai contract, putem să te protejăm noi, Protecţia Consumatorilor, DSP, DSVSA”, a declarat Stelian Dolha.
Acesta s-a referit şi la relaţia pe care instituţia trebuie s-o aibă cu agenţii economici, dar şi la acţiunile legate de pieţele agro-alimentare. „Am trecut printr-o perioadă de pandemie, iar acum principalul lucru pe care trebuie să-l facem este cel de informare. Va trebuie să informăm şi despre modificările legislative”, a mai spus comisarul şef adjunct Stelian Dolha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5