Ștefan Danci: Administraţia se face cu fapte. Investiţii în grădiniţă şi şcoală, în infrastructura rutieră, la Rebra

Primarul comunei Rebra, Ștefan Danci, se declară destul de mulțumit de bugetul pe acest an, mai ales că are cuprinse câteva investiții majore. Este vorba de demararea cadastrului general al comunei care în acest moment este la faza elaborării caietului de sarcini pentru demararea licitației. Odată finalizate aceste procedure, se va putea trece efectiv la cadastrarea întregii suprafețe a comunei. Chiar dacă există o cotă de cofinanțare din partea cetățenilor, aceasta este destul de mică, fiind vorba de 160 de lei pentru fiecare hectar de teren.

         Din cei 6,4 milioane de lei cât reprezintă bugetul pe acest an al comunei, edilul are în plan realizarea de rigole și a trotuarului pe o lungime de doi kilometri cu o  valoare de 140 de mii de lei.

         Nici proiectele pe fonduri  guvernamentale nu sunt lăsate uitării de primarul rebrean, astfel că prin Programul Național de Dezvoltare Locală au fost aprobate două proiecte care au ca obiectiv modernizarea grădiniței din localitate, în valoare de un million de lei,  construcția a patru poduri, în valoare de 1,8 milioane de lei. Prin Grupul de Acțiune Locală Țara Năsăudului se va construi o capelă multiconfesională în localitate în valoare de 560 de mii de lei.

         În acest moment se află în evaluare un proiect pe fonduri guvernamentale care are ca scop asfaltarea străzilor și drumurilor din comună în valoare de 10 milioane de lei, iar pe fonduri europene urmează să fie reabilitată școala din centru de comună, o investiţie de 770 de mii de euro cofinanţată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

         Ștefan Danci spune că nu are de gând să se oprească aici cu dezvoltarea comunității pe care o conduce astfel că proiectele pentru dezvoltarea localității vor fi depuse în continuare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5