”Someșul” Beclean în haine de sărbătoare la Monor

Începutul toamnei a debutat pe Valea Luțului cu cea de-a XIV – a ediție a Zilelor Comunei Monor. Evenimentul organizat de Primăria și Consiliul local al Comunei Monor și Parohiile Ortodoxe Monor și Gledin a adus și anul acesta, pe scena din gradina Bisericii, nume sonore ale muzicii populare românești precum, Lavinia Goste și Marius Zorilă, Alexandru Bradățan, Ioana Ardelean, Cornelia Ardelean Archiudean, Andreea Haissan, Petruța Creta Vânca, Ciprian și Mihaela Istrate, Anuța Iuga, Ansamblul folcloric ” Hora” din Ungheni, Ansamblul profesionist ”Mureșul” din Târgu Mureș, Mircea și Alexandru Simionca etc.
Ansamblul folcloric ”Someșul” al Case de Cultură ”Radu Săplăcan” din Beclean a răspuns cu mare drag invitației d-lui primar Ioan Cira de a participa la sărbătoarea monorenilor. Respectând o mai veche tradiție, de a prezenta o avanpremieră a programului folcloric, după o minunată paradă a costumelor populare, membrii ansamblului alături de gazde, membrii Ansamblului folcloric”Baltagul” din localitate, au fost aplaudați la scenă deschisă de ministru secretar de stat în Ministerul Culturii – dl. Alexandru Pugna, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud – dl. Vasile Puica, vicepreședintele Consiliului Județean Iași – dl. Romeo Olteanu, administratorul Județului Bistrița Năsăud – dl. Florin Moldovan, înalți prelați ai protopopiatului Bistrița și Cluj și mulți alți invitați, oferind publicului prezent adevărate mostre de folclor autentic.
Deschiderea programului artistic a aparținut Ansamblului folcloric ”Baltagul” din localitate, apoi ansamblului beclenar a impresionat, atât prin suitele de dansuri de pe Valea Someșului și Câmpia Transilvana, cât și prin cântecele interpreților: Raul Andreica, Gabriel Flueraș, Cristina Maria Cozma, Grigore Ștețco, Mariana Harosa Moldovan și Daniel Rațiu. O nouă ediție reușită a Zilelor Monorului, cu momente inedite și amintiri frumoase.
Felicitări organizatorilor, felicitări echipei de la Primăria Comunei Monor – în frunte cu dl. primar Ioan Cira, viceprimar – dl George Moțoc și toți cei care nu lasă frumusețea obiceiurilor noastre populare să piară!

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5