Silvia Floarea Toth duce costumul năsăudean la Ateneul Român şi Centrul Cultural Bucureşti

ARCUB – Centrul Cultural Bucureşti vernisează mâine expoziţia de costume tradiţionale „Magia culorii în arta tradiţională românească”.
Va fi prezent şi va vorbi publicului unul dintre designerii lui Yves Saint Laurent, dar şi Maria Tănase prin vocea şi interpretarea de excepţie a Izabelei Barbu. Sunt aşteptaţi oameni de cultură, designeri, cercetători, etnografi.
Piesele expuse sunt parte din colecţia personală a artistului fotograf Silvia Floarea Toth, originară din satul Mocod. Costumele, cusute manual, au fost realizate şi purtate în lumea satului someşan între anii 1890 şi 2012. „Expoziţia este realizată de Cabli Funart şi ARCUB, iar costumele sunt ale familiei, fiind expuse de la haine de lucru, până la costume de mireasă şi de sărbătoare. Sunt 30 de costume expuse care pot fi admirate de publicul bucureştean până pe 16 aprilie. Pentru o zi, aceste costume vor fi expuse la Ateneul Român pentru a însoţi concertul de Florii oferit demnitarilor străini şi oamenilor de cultură de Primăria Bucureşti. Până acum reacţiile au fost extraordinare, costumele sunt admirate şi lăudate din tot sufletul”, declară, pentru „Răsunetul”, Silvia Florea Toth.
Pe lângă faptul că are o colecţie impresionantă de costume, Silvia Floarea Toth este şi un artist fotograf care nemureşte în imaginile sale cele mai frumoase locuri din judeţul nostru, de la case străvechi la peisaje. De asemenea, este şi cea care a semnat concertul grafic la două albume de muzică populară ale artistelor Domnica Dologa şi Sofia Boca. Nu este de ici de colo ca o tânără de pe Valea Someşului să ajungă cu costumul nostru în cele mai selecte locuri, amintind aici Ateneul Român.

Comentarii

25/02/18 21:46
Ana Maria

Buna ziua as vrea sa iau legatura cu Sílvia florea

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5