Silivaşu de Câmpie - comuna noastră – casa noastră

-Domnule Ioan Sabău, vă număraţi printre tinerii din judeţul nostru care au întrunit, în alegerile locale din 2008, sufragiul electoratului devenind astfel al comunei Silivaşu de Câmpie. La mai bine de un an de mandat, venim să vă întrebăm câte ceva despre noua ipostază în care vă aflaţi. Am dori mai ales să ştim dacă ceea ce aţi promis în campania care v-a propulsat în fruntea obştii din această frumoasă comună din Câmpia Transilvană prinde contur.

Ioan Sabău: - Fireşte, despre activitatea mea din primul an de mandat pot să vă vorbesc foarte mult, dar voi folosi această întrevedere cu cotidianul “Răsunetul” prin mijlocirea d-voastră focalizând începutul de dialog asupra celei de a doua ediţii a “Zilei Gospodarului”. Aceasta pentru că astăzi, 24 septembrie 2009, este chiar ziua dedicată curăţeniei, sub genericul amintit. A fost stabilită prin Hotărârea de Consiliu Local pentru această dată.

R.: - Cine a participat la această acţiune?

I.S.: - Au fost invitaţi toţi reprezentanţii instituţiilor comunale, inclusiv elevii şcolii generale, clasele I-VIII, alături de învăţători, profesori şi diriginţi. În acest context, am încheiat un contract de salubrizare cu SC Sylevy Salubriserv SRL Tg. Mureş, fiind prezent la faţa locului şi un reprezentant al firmei, dl. Deneş Ilieş, din Ceuarul de Câmpie. Prima zi, experimentală, s-a derulat în urmă cu un an, dar într-o măsură mai mică. Suntem mulţumiţi de promptitudinea tuturor reprezentanţilor invitaţi, înţelegându-se pe deplin cât de important este să avem o comună curată. Este una din acţiunile unde culorile politice îşi dau mâna, ceea ce reprezintă unitatea strânsă a cetăţenilor din comună.

Împreună cu dl. viceprimar Cămărăşan Ioan şi consilierii locali am considerat că această acţiune este o mare reuşită, care vine în sprijinul cetăţenilor comunei. Sperăm ca la rândul lor şi ei să accepte au obligaţia de a menţine comuna curată, considerând-o casa lor. Acţiunea în sine a fost repartizată în şapte sectoare, înglobând în totalitate arterele stradale din comună.

R: - Cine a suportat toate aceste cheltuieli?

I.S.: - Cheltuielile de organizare din acest an au fost suportate de către mine personal, dar, datorită sumelor destul de mari la care se ridică, intenţionăm să cuprindem în bugetul anului viitor un echivalent de bani al bunei organizări. Nu vreau să mă declar automulţumit pentru ceea ce am izbutit astăzi în cea de-a doua ediţie a “Zilei Gospodarului”, dar, obiectiv fiind, trebuie să subliniem pasul înainte de la debutul acestui gen de acţiuni în comuna noastră.

Nădăjduiesc sincer că responsabilizarea tuturor participanţilor ne va oferi o satisfacţie mai întregită în ediţia anului viitor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5