Ruxandra Sion-Manea, profesoară de geografie, singura notă de 10 la Definitivat! Rata de promovare, sub 70%!

Ministerul Educaţiei a publicat notele la proba scrisă a examenului de definitivat. Singura media de 10 a fost adjudecată de Ruxandra Manea-Sion, la disciplina Geografie. Ruxandra este de doi ani în invăţământ, iar în ultimul an a fost profesor la Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu", dar şi la Liceul Teoretic "C.R. Vivu" din Teaca şi la Şcoala Gimnazială Şieuţ.

Prof. Alexandru Şerban a obţinut nota 9,85 la Arte vizuale (Clubul Copiilor Beclean), Diana-Izabela Ţolan - 9,7 la Educaţie socială (Beclean), Teodora Someşan – 9,6 la Educaţie fizică şi sport (Rebrişoara), Dragoş Motofelea-Judeţ – 9,5 la Educaţie fizică şi sport (Coşbuc), Laura Roşca – 9,5 la Limba engleză (Rebrişoara).

În judeţul nostru, au fost înscrişi 140 de candidaţi, fiind validate 133 de fişe ale candidaţilor. Au absentat 9 cadre didactice, şase s-au retras de la proba scrisă din motive personale, astfel că au fost evaluate 118 lucrări. Au promovat 80 de candidaţi, rata de promovabilitate fiind de 67,79%. Sub 5 au fost cinci note, între 5 şi 7 - 23 note, între 7 şi 9,99 - 89 note, la care se adaugă nota de 10.

"Acordarea definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice", transmite inspectorul școlar general Cristian Nicula.
Nota obţinută la examen se calculează după formula: ND = (NI1 + NI2 + NP + 7NS)/10, unde ND reprezintă nota la examen, NI1 reprezintă nota inspecţiei de specialitate 1, NI2 reprezintă nota inspecţiei de specialitate 2, NP reprezintă nota acordată pentru portofoliu, iar NS reprezintă nota la proba scrisă,
toate notele fiind obţinute de candidat în sesiunea de examen curentă. Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5