Relațiile de amiciție între Bistrița și Besancon își continuă parcursul! Ioan Turc: Schimburi culturale între elevi!

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, s-a întâlnit cu prieteni vechi ai Bistriței, doamnele Michèle Tyrode, Arlette Burgy-Poiffaut, Evelyne Jeannin-Cepanaru, membre ale Asociației de prietenie franco-române Franche-Sylvanie din Besançon. Există o strânsă legătură între cele două orașe încă din 1990, înfrățirea oficială având loc în 1997.
"Am fost măgulit să aflu că Bistrița este bine văzută în această comunitate franceză, care apreciază la adevărata valoare, dar și promovează cultura noastră în zona francofonă. Am fost asigurat că există în continuare deschidere și interes din partea reprezentanților orașului francez pentru orice viitor proiect care vizează o mai bună colaborare între cele două administrații.
În calitatea sa de președinte al Asociației pentru Resurse Francofone Active din Bistrița, prof. Monica Buboly (director al Colegiului Național „Andrei Mureșanu”) va coordona o serie de schimburi culturale la nivel de elevi, prin reorganizarea taberelor de limba franceză ce vor fi ținute de vorbitori nativi. De asemenea, oficialitățile din Besançon vor organiza, în viitorul apropiat, un eveniment cultural caritabil pentru strângerea unor fonduri ce vor fi ulterior direcționate către asociații bistrițene implicate în integrarea ucrainenilor refugiați în zona noastră", a declarat primarul Ioan Turc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5