Punct Salvamont, de prim ajutor şi farmaceutic, la Colibiţa

Un imobil de pe raza comunei Bistriţa Bârgăului va fi dat în administrarea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru funcționarea unor servicii publice de interes județean (punct salvamont, punct de prim ajutor și punct farmaceutic), asta dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat în şedinţa ordinară de miercuri.

«Atestarea zonei Colibița drept stațiune turistică de interes local impune respectarea unor criterii obligatorii, precum asigurarea unui punct de prim ajutor și mijloc de transport pentru urgențe medicale, a unui punct farmaceutic (oficină locală de distribuție) și a serviciilor de salvare montană.

În acest scop, s-a identificat ca și locație adecvată, pentru organizarea și funcționarea serviciilor menționate de interes județean, un spațiu din incinta Școlii generale Colibița, respectiv o cotă parte din suprafața utilă a parterului clădirii  și din suprafața terenul aferent curții”, se arată în documentaţia pusă la dispoziţie de administraţia judeţeană.

Potențialul turistic important al Depresiunii Colibița reprezintă resursa centrală a programului de dezvoltare turistică pe Valea Bârgăului, parte componentă a strategiei de dezvoltare a judeţului Bistrița-Năsăud pentru 2014 – 2020.

Comentarii

26/05/15 13:24
Vizitator

Mai este mult pana departe. Punctele de prim ajutor, farmaceutic şi salvamont, reprezinta conditia obligatorie dar nu si suficienta pentru ca localitatea Colibita sa devina statiune turistica fie chiar si de interes local.
Anul trecut a existat o mare agitatie in legatura cu neregulile din jurul lacului Colibita. S-a format si o comisie care sa faca ordine . Comisia Colibiţa,condusa de subprefectul Ovidiu Frenţ avea în componenţă reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, ai Agenţiei de Protecţie a Mediului şi a Sistemului de Gospodărire a Apelor.
Prea multa vorba si prea putine fapte. Realitatea e ca in Colibita multi au ingradit si ce nu-i a lor. Au mers cu gardul pana la oglinda apei luand pana si zona de protectie din jurul laculu. Ca sa nu mai vorbim de construirea haotica. Totusi Colibita anilor ’60 se remarca si prin arhitectura cabanelor asemanatoare celor din Tirolul Austriac. Ar trebui incurajata (nu fortata) revenirea la acel gen de arhitectura cel putin la ceea ce se construieste in continuare. De asemenea ar trebui sa repuna lucrurile in legalitate si in privinta deversarii dejectilor direct in lac. Altfel lacul Colibita risca sa ajunga o imensa latrina. Nu trebuie abandobata nici ideia achizitionarii acelor suprafete de catre CJ pentru amenajarea de campinguri. Ba mai mult trebuie mers mai departe si refacute acele cabane in stil tirolez care gazduiau altadata tabere scolare de neuitat. Pana atunci insa, poate fi trecut imediat la actiune pentru refacerea zonei de protectie din jurul lacului, care nu presupune cheltuieli din partea CJ, decat o doza de fermitate in aplicarea legii. Odata recuperata zona de protectie de la cei care au ocupat-o abuziv, se va putea trece la amenajarea unor locuri de plaja si de promenada pe faleza lacului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5