PSD crește România!

PSD a dovedit că știe, poate și vrea să crească România de fiecare dată când a fost la guvernare. A crescut România după căderea economică drastică din primii ani după Revoluție. A crescut România după dezastrul „terapiei de șoc” a guvernării CDR. A crescut România după guvernarea Băsescu – Boc, care a îndatorat țara la FMI și a tăiat salariile și pensiile.

Astăzi, PSD este singurul partid cu o viziune și un program economic clar pentru România, gândit în totalitate în folosul românilor.

Principalele măsuri din Programul de guvernare PSD:

  • Înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), care poate salva capitalul privat autohton și poate asigura dezvoltarea României pentru următorii zece ani. FSDI va reuni aproximativ 200 de companii la care statul este acționar. Va aduce peste 20 de miliarde de lei la bugetul de stat, în doar patru ani și va genera peste 42.000 de locuri de muncă.
  • Principalele investiții prin FSDI: autostrăzi, spitale, căi ferate rapide, hidrocentrale, sisteme de irigații, centre de cercetare și inovare, capitalizarea CEC și Eximbank.
  • Taxe reduse, salarii mai mari. Salariul minim va crește la 1.400 de lei – în 2017, 1.510 lei – în 2018, 1.625 – în 2019 și 1.750 în 2020. Salariul mediu brut pe economie va crește cu 40% (de la 2.815 lei, la 3.950 lei în 2020). Impozitul pe salarii va scădea la 10% (față de 16%, cât este acum) pentru salariile mai mari de 2.000 de lei brut/lună. Pentru salariile mai mici de 2.000 de lei, precum și pentru salariile medicilor și ale IT-iștilor (indiferent de valoare), impozitul va fi 0%.
  • Creșterea punctului de pensie cu 60% (până în 2020), scăderea impozitului pe pensii la 0% pentru pensiile mai mici de 2.000 lei brut/lună și la 10% pentru celelalte. Pensionarii nu vor mai plăti contribuții pentru sănătate (CASS va scădea de la 16% la 0%).
  • Sistem de sănătate în slujba pacientului, care înseamnă: ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative, construirea (până în 2020) Spitalului Republican „Carol Davila” în București și a 8 spitale regionale (centre de urgență și excelență pentru toate specialitățile medicale), modernizarea spitalelor existente, repornirea producției de vaccinuri și dezvoltarea Institutului Cantacuzino. Salariile personalului medical vor crește astfel: de la 1 ianuarie 2018, un medic rezident va avea 1.200 de euro brut, un medic specialist gr. V, clinic 2.650 de euro, iar un medic primar gr. V, ATI/urgență 3.600 de euro brut. Salariile asistenților medicali vor avea o creștere de 100%. La acestea se adaugă veniturile din gărzi, sporuri, tichete de vacanță.
  • Programul „Garanția pentru Tineret”: alocații pentru finalizarea studiilor, programe de ucenicie pentru învățarea unei meserii, programe de stagii pentru experiență profesională, stimularea antreprenoriatului, program național de locuințe pentru tineri, cu subvenționarea chiriei, creșterea burselor pentru studenți, dezvoltarea sportului de masă și a infrastructurii sportive.

PSD crede în România. Îndrăznește și tu! În 11 decembrie votează PSD! Te reprezintă.

www.indraznestesacrezi.ro

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5