Fotbal. Liga a V-a. Derby-ul etapei

Pro Someş Feldru – Şoimii Romuli 2-1 (1-0)

Şoimii jumuliţi de feldriheni

Pentru o zi, baza sportivă „Hebe” din Sg. Băi a îmbrăcat haine noi fiind templul fotbalului judeţean. Cine nu a fost prezent la acest joc, are ce regreta. Am asistat la un derby cum rar am mai putut vedea pe terenurile de fotbal, asemănător jocurilor din Liga a IV-a, când vulturii de la Cetate ofereau adevărate spectacole în faţa propriilor suporteri în urmă cu câţiva ani. Iată că şi în jocul de la Sg.Băi am asistat cu toţii la un spectacol fotbalistic adevărat, actorii fiind gazdele de la Pro Someş Feldru, întâlnind o altă echipă pretendentă la titlu – Şoimii Romuli. Sute de suporteri veniţi de la Feldru, cu steaguri roş-albastre, au scandat încă cu două ore înainte de începerea partidei, ducând echipa spre victorie. Pe marginea terenului erau expuse bilete la tombolă cu tricouri a lui Hagi şi semnătura originală, şepculiţe roş-albastre şi poze cu echipa, toate acestea făcând parte din spectacolul dinaintea partidei. La pupitrul tehnic – omul nr. unu al comunei Feldru – Ştefan Sângeorzan – se pregătea şi el de un eveniment major. Cine câştiga acest joc va promova în liga a IV-a. Şi brigada de arbitri, condusă la centru de Călin Sângeorzan, ajutat la cele două tuşe de Mihai Marica şi Mihai Ungur, au fost la ireproşabili.

Încă din debutul primei reprize someşenii de la Pro au atacat în valuri jumătatea de teren a şoimilor, creându-şi ocazii de poartă. Amintim cea mai periculoasă fază petrecută în min. 7, când Seserman execută o lovitură de colţ, balonul trecând prin faţa porţii la 3 m, iar Coşneac ratează întâlnirea cu obiectul. Trei minute mai târziu se dezlănţuie iadul pe Hebe, când tribunele „sar în aer” la golul marcat de Horga din centrarea lui Coşneac. Min. 20, acelaşi Horga – argintul viu al echipei – scapă singur spre poartă, lobează balonul peste portar şi puţin peste bară. Două minute mai târziu, la prima fază mai fierbinte a oaspeţilor, Cilean jr. execută o foarfece din colţul lui 16 m pe lângă poartă. Min. 35 – torpilă de la 35 m a lui Tomoioagă I. de la gazde, aproape de vinclul barelor. Cea mai mare ocazie pentru oaspeţi s-a petrecut în min. 40, când Şuvei execută o lovitură liberă de la 25 m lateral, dar portarul Nalaţi scoate miraculos în corner, amintindu-ne de unchiul lui în urmă cu câţiva ani. Imediat după reluare, Coşneac lobează balonul în transversală în urma unui contraatac, aflat singur cu portarul. Min. 65 – acelaşi Coşneac centrează pentru Horga, aflat în gura porţii, ratează majorarea scorului. Minutul următor – Tomoioagă, de la oaspeţi, urcă pe partea dreaptă, trecând de defensivă, trimite balonul spre poarta singură, dar acesta se încăpăţânează şi se opreşte în noroi în faţa porţii. Min. 71 – din nou bucurie mare în tabăra feldrihană, când Tomoioagă Ionuţ driblează tot ce-i iese în cale şi trimite balonul, blând, în plasa porţii. Din acel moment gazdele iau piciorul de pe acceleraţie, oaspeţii profită şi în min. 77 reduc din handicap prin Ploscar: 2-1. Min. 80 – Horga, pe un contraatac scapă singur cu portarul, cel din urmă blochează balonul, acesta îi revine dar cu ajutorul henţului, centralul partidei îl avertizează cu un al doilea galben şi, implicit, pe cel roşi, părăsind suprafaţa de joc. Finalul le aparţine oaspeţilor: min. 90 Cilean execută lovitură de colţ, iar Curtuşan trimite milimetric cu capul pe lângă stâlpul porţii lui Nalaţi. Un minut mai târziu, Lechinţan „îngheaţă” tribunele, trimiţând cu capul în bară din centrarea lui Acari.

Aşadar, o victorie meritată de someşeni, muncită din greu, care îi propulsează pe prima treaptă a clasamentului Ligii a V-a, seria a 2-a.

De remarcat buna organizare a acestui derby, aducându-şi contribuţia primarul comunei Feldru – Ştefan Sângeorzan – care a fost mai mereu prezent la tot ce s-a întâmplat în teren şi în afara lui. Nu în ultimul rând, domnului viceprimar – Maxim Pop - din Sângeorz-Băi, vicepreşedintele PNL BN, care timp de două zile a fost prezent pe terenul de fotbal, cilindrând terenul ca în ziua jocului să arate în cele mai bune condiţii.

Chiar dacă în teren au fost rivali primarii celor două comune – Ioan Moniţa – din Romuli – şi Ştefan Sângeorzan – din Feldru, la finalul partidei şi-au întins mâna prieteneşte, urându-şi succes în continuare.

PRO SOMEŞ: Nalaţi, Solomon, Breşfelean, Grad, Micu (min.90 Morozan), Serăţean, Tomoioagă I., Seserman (min.75 Poenar), Pavel, Horga şi Coşneac (min.70 Raţ). Rezerve: Sângeorzan Ştefan jr., Jucan, Roman şi Canceu. Antrenor: Ion Nicoară.

ŞOIMII: Gălăţan jr., Cira, Curtuşan, Ploscar, Zăbală, Şuvei, Lechinţan, Huciu, Cilean, Şteţco şi Tomoioagă D. Rezerve: Şara, Acari, Ciocan, Jucan, Sidor şi Conţ. Antrenor – Florin Danci.

A arbitrat impecabil brigada condusă la centru de Călin Sângeorzan, ajutat de Marica Mihai şi Mihai Ungur.

Observatori: Ciocan Victor şi Toma Ivan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5