Pombis Bistriţa şi secretul merelor de aur

Etalon al pomiculturii judeţului şi nu numai, Pombis Bistriţa s-a înscris definitiv în rândul celor mai performante unităţi agricole de profil din ţară. În ultimii ani, prestigioasa firmă bistriţeană şi-a modernizat şi extins plantaţiile, de măr şi prun, a valorificat şi valorifică în „casă” în mod superior producţia de fructe, ieşind pe piaţă cu sucul de mere Alma, şi-a îmbunătăţit fluxul tehnologic – prin Aweta – şi-a construit depozite frigorifice cu temperaturi constante, asigură mere pentru populaţia şcolară a judeţului. Iată câteva argumente care propulsează firma Pombis Bistriţa în rândul celor mai renumite firme din ţară.

Aweta – maşina computerizată care sortează nouă mere pe secundă

La ferma Ciceu Mihăieşti a firmei Pombis Bistriţa a fost pus în funcţiune un utilaj complet computerizat, produs în Olanda, destinat sortării merelor. Este prima maşină de acest fel existentă în judeţul nostru, maşină care are nişte calităţi şi performanţe cu totul deosebite. Ce face Aweta? Directorul firmei, ing. Aurel Onigaş, ne pune la curent cu performanţele acesteia: Aweta spală, usucă, sortează şi numără merele, după mărime, culoare şi elimină merele defecte. Cantitatea de mere care intră pe flux este de 5 tone pe oră. Performanţa noului utilaj constă, în primul rând, în calitatea operaţiilor efectuate, o productivitate foarte ridicată, de 9 mere/ secundă. Este o premieră pentru pomicultura judeţului.

Elevi din peste 200 şcoli vor beneficia de merele marca Pombis

Producţia de mere din acest an, obţinută în fermele de la Ciceu Mihăieşti şi Dipşa a fost superioară anilor precedenţi, ne spunea directorul general, Aurel Onigaş. Acest lucru permite să ofere întregii populaţii şcolare din judeţ, care beneficiază de programe guvernamentale, mere din soiuri foarte aromate. Ca atare, suntem în măsură să oferim mere, adevărat medicament, elevilor din peste 200 şcoli din judeţ, în urma licitaţiei pe care am câştigat-o, ne spunea ing. Onigaş. De asemenea, Pombis s-a impus prin producţia de mere şi în alte zone ale ţării: Craiova, Constanţa, Târgu Jiu, Mizil, de asemenea, comercializând fructele firmei Pombis şi prin supermarketuri de prestigiu din ţară.

Alma – sucul tinereţii veşnice

De câteva luni, la Viişoara, se produce sucul de mere Alma. Acesta este un produs de calitate, fabricat numai din fructe, respectiv, mere provenite din livezile de la Ciceu Mihăieşti, Dipşa, ş.a. Alma reprezintă numele strămoşului mărului de astăzi şi, în diferite limbi are semnificaţii deosebite. Bunăoară, în spaniolă şi italiană înseamnă suflet, în irlandeză – foarte bun, în suedeză – tandru. Pentru noi, bistriţenii şi pentru orice consumatori, Alma înseamnă un produs de cea mai bună calitate, sută la sută natural, solicitat de foarte mulţi consumatori.

Merele de Dipşa şi Ciceu Mihăieşti pe masa fiecăruia

Acest medicament natural care este mărul, produs în fermele de la Dipşa şi Ciceu Mihăieşti poate să ajungă pe masa fiecărui consumator. Cei care doresc acest lucru, în cantităţile solicitate, se pot adresa, zilnic, la sediul fermelor din localităţile mai sus amintite. La preţuri accesibile, beneficiarii, persoane fizice sau agenţi economici îşi pot procura cantităţile dorite.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5