Petiție online pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Artă ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

În urma cererii primite de la Ministerul Educației și Cercetării către Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud,s-a luat decizia de desființare a câte unei clase din fiecare unitate de învațământ preuniversitar din județul nostru, printre care se află și clasa de arhitectură a Liceului de Arte ”Corneliu Baba”.

Liceul de Arte "Corneliu Baba" este singurul liceu vocațional din judetul Bistrița-Năsăud pe secția Arte Plastice, Design si Arhitectură, ca atare scoaterea profilului de Arhitectură va duce la scăderea numărului de elevi, dar si de vise. Copiii se pregăteau pentru acest liceu, acest profil. Diferența dintre noi si liceele mari o face faptul că noi avem doar doua clase pentru fiecare nivel, iar desființarea uneia va schimba radical lucrurile.
Stă în puterea noastră, a tuturor elevilor, profesorilor si părinților să schimbăm acest lucru și să susținem arta în acest liceu!, scrie în motivarea acestei petiții Iliș Cristiana Maria.

Până în prezent, sunt peste 1300 de semnături.

Iată unde puteți să vă alăturați acestui demers!

https://www.petitieonline.com/susinem_pastrarea_profilului_de_arhitectur...

Comentarii

17/01/21 16:07
Radu

Conform unui studiu privind orientarea școlară făcut de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud, Liceul de Arte ”Corneliu Baba” din Bistrița nu figurează printre preferințele viitorilor absolvenți de clasa a VIII-a din județ. Conform studiului cele mai căutate specializări in cadrul liceelor pe filieră vocațională sunt la profilul "Sportiv" din cadrul Liceul cu Program Sportiv Bistriţa si la profilul "Pedagogic" din cadrul Liceului de Muzică ”Tudor Jarda” Bistriţa. Evident, asta nu inseamnă ca prin desființarea unor clase să se ajungă la disparitia unor specializări din cadrul liceelor vocationale precum profilul de Arhitectură de la Liceul de Arte ”Corneliu Baba” din Bistrița. Dimpotrivă, acolo unde numărul de clase este mic ele trebuie mentinute pentru păstrarea profilului respectiv, paralel cu cresterea exigentelor la examenul de admitere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5