Pentru ce numai pe Valea Bârgăului ?

Cum suflarea feciorelnică a primăverii se simte mereu mai puternică ,am luat-o spre munţi mai zilele trecute,spre falnicii munţi ai Câlimanilor ce-şi arată crestele albe de nea,plutind în negurile ce prevestesc un alt anotimp. Mi se pare una din cele mai frumoase părţi de ţară şi încă pentru acceea că prin aceste locuri va fi trecut cu secole în urmă ,copleşit de griji ,voievodul moldav Petru Rareş,în coborâre spre cetatea Ciceului. Nu istoria însă şi nici pitorescul de poveste al acestor locuri îmi va fi subiect azi , ci un fapt mult mai prozaic ,pentru mulţi nesemnificativ poate.

De câteva ori ,şoseaua intersectează calea ferată şi oameni cu pricepere au aşezat nişte plăci metalice ,care permit o trecere exact la nivelul căii ferate pentru maşinile din trafic. De trei ori în drumul străbătut am văzut acest lucru şi m-am mirat şi bucurat cum din mai nimica s-a putut face lucru de artă. Asta ,deşi trenurile circulă pe Valea Bârgăului mai rar ca anotmpurile.Mă rog ,e bine să fie gospodar adevăratul gospodar oriunde ,căci dacă trenurile sunt atât de rare ,traficul pe şoseaua modernizată e continuu ,fie zi ,fie noapte.

Fiţi amabili însă şi mergeţi la cele două pasaje-unul în dreptul Halei Decebal şi altul la circa cinci sutede metri mai sus,din Bistriţa,ieşind de la fostul centru “Apollo” sau în zona industrială,vizavi de sediul clădirii centrale a răposatului CPL ,spre a vedea la pasaje drongăneli,icnete ,bufnituri, mers de melc pentru cine nu vrea să-şi paradească suspensiile din pricina lucrului făcut cum nu se poate mai prost. Te crezi pe stâncile din Munţii Stâncoşi. Unde sunt cei ce au amenajat atât de bine trecerile de cale ferată de pe Bârgău ,să facă şi la noi operă de caritate,să termine calvarul miilor şi miilor de maşini ce trec una-ntruna? Cui îi cade-n sarcină o astfel de sarcină spre a se însărcina cu rezolvarea sarcinii ?Probabil secţiei L 8 Bistriţa. Oricum ,două-trei pasaje nu-s un capăt de ţară ,încât să nu se poată face.Un pic de inimă bună trebuie,fiindcă şi din lucruri mici se pot vedea oamenii mari.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5