Paul Valer Ziman, instalat oficial preot al Parohiei Lechinţa în prezenţa credincioşilor şi a unui sobor de preoţi

          După 42 de ani de slujire duhovnicească în Parohia Lechinţa, vrednicul preot Ioan Irimeş a ieşit la pensie. De-a lungul anilor, a slujit cu dragoste părintească turma cuvântătoare încredinţată spre păstorire, s-a implicat în viaţa comunităţii, s-a preocupat sistematic pentru înfrumuseţarea şi îmbogăţirea spirituală a credincioşilor.

          Într-un sobor impresionant de 15 preoţi, duminică, 23 ianuarie 2022, a fost instalat oficial ca nou slujitor al Bisericii din Lechinţa preotul Paul Valer Ziman, până mai ieri parohul Bisericii din Vermeş. Aşadar, părintele Paul a făcut doar un mic pas şi a ajuns în Lechinţa, Capitala Câmpiei Transilvane, cum le place celor de aici să spună, şi să slujească o comunitate numeroasă de credincioşi.

          Născut la 6 martie 1987, în Bistriţa, a urmat ciclurile primar şi gimnazial la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” între anii 1994-2002. A fost admis apoi la Seminarul Teologic Liceal din Cluj-Napoca. După studii strălucite, în 2011, termină Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, Secţia Teologie pastorală. A urmat cursurile de masterat ale aceleiaşi facultăţi clujene. După 11 ani de studii de specialitate şi în urma concursului susţinut, în data de 22 decembrie 2013, a fost hirotonit de către Mitropolitul Andrei ca preot pe seama Parohiei Vermeş. Aici s-a dovedit a fi un preot al tuturora, fiind implicat, în primul rând, în slujirea enoriaşilor, devenind, în acelaşi timp, şi un foarte bun chivernisitor al treburilor parohiei. S-a străduit mereu să împlinească slujirea de preot. Părintele Paul, la Vermeş, s-a îndrăgostit de acest loc, a căutat să-i cunoască istoria trecută şi prezentă, dedicându-i un volum monografic „un prilej frumos de popas, de zăbavă tihnită pentru cei care se simt legaţi de satul Vermeş dar nu numai” spune Episcopul Benedict.

          În cadrul sărbătorii de la Lechinţa, părintele protopop al Protopopiatului Beclean, Cristian Dragoş, de care aparţine Parohia Lechinţa, a adus un frumos elogiu părintelui Irimeş, iar noului preot i-a urat multă putere în slujirea cuvântului Evangheliei, deplină sănătate, pastoraţie îndelungată în ogorul mântuirii credincioşilor săi. Apoi, protopopul Cristian, conform rânduielilor bisericeşti, i-a înmânat părintelui Paul Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheia Bisericii, urându-i să fie acelaşi slujitor vrednic al enoriaşilor, un exemplu de slujire duhovnicească.

          A fost un moment emoţionant la care au participat numeroşi credincioşi din parohie şi din satele învecinate, primarul comunei Lechinţa, Romeo Florian, oficialităţi locale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5