Paul Ştir: Comuna Căianu Mic, inclusă în circuitul naţional al turismului cultural. „Înstruţatul boului” şi Tăul Cetăţele, printre atracţii

Primarul comunei Căianu Mic, Paul Ştir, s-a întâlnit, marţi, la Bucureşti cu reprezentanții Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale, Ministerului Turismului, Ministerului Dezvoltării Regionale, Fondurilor Europene și Administraţiei Publice și Ministerului Apelor și Pădurilor.

„Am fost primit cu toată deschiderea și mă bucur că am avut ocazia să purtăm discuţii importante și constructive privind proiectele viitoare ale comunei Căianu Mic. Multumesc conjudeţenilor noștri, domnului Alexandru Pugna, secretar de stat la Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale, fiu al satului Căianu Mic, domnului Ioan Denes, ministru al Apelor și Pădurilor, fiu al Văii Ţibleșului și doamnei Felicia Szucs, consilier la Ministerul Turismului, pentru deschiderea de care au dat dovadă și interesul manifestat în vederea dezvoltării infrastructurii la nivelul comunei noastre”, precizează primarul Ştir.

Potrivit acestuia, în cadrul discuţiilor avute la Ministerul Turismului cu secretarul de stat Cristina Tărteaţă, a fost stabilit ca împreună cu Ministerul Culturii și Identităţii Naţionale să fie iniţiate demersurile necesare pentru includerea comunei Căianu Mic în circuitul naţional al turismului cultural.

„Vechiul obicei agrar "Înstruţatul boului", Tăul Cetăţele, legendele vechi care s-au împământenit cu privire la Tăul Cetăţele, dar și alte obiceiuri sau elemente ale specificului local se constituie a fi un fundament solid pentru includerea comunei Căianu Mic în circuitul naţional al turismului cultural. În acest sens dorim atragerea unor fonduri pentru punerea în valoare a Tăului Cetăţele și dezvoltarea turismului pe plan local”, declară Paul Ştir.

În comuna Căianu Mic au fost făcute investiţii importante până în prezent și sunt în curs de implementare asfaltarea integrală a tuturor străzilor din comună, construirea și extinderea reţelei de apă și canal, modernizarea iluminatului public în toată comuna, teren sport în Căianu Mare, amenajare ateliere profesionale de practică pentru liceu, modernizarea dispensarului și altele. Urmează reabilitarea căminelor culturale din localităţile Ciceu Poieni și Căianu Mare, modernizarea sediului primăriei și amenajare bibliotecă comunală, amenajare parc în localităţile Căianu Mare, Ciceu Poieni și Dobric și regularizarea unor cursuri de apă.

„Pentru realizarea proiectelor menţionate mai sus am beneficiat și vom beneficia în continuare de sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale, Fondurilor Europene și Administraţiei Publice, Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale, Ministerului Turismului. Din 2012 până în prezent, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin persoana domnului președinte Emil Radu Moldovan, a fost un sprijin real în dezvoltarea comunei noastre. Mulţumim Bunului Dumnezeu pentru toate lucrurile! Continuăm munca!”, concluzionează primarul Ştir.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5