Patru sute de copii din Budacu de Jos vor primi cadouri de la Asociația “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” din Austria!

Zâmbetele au inundat feţele copiilor din comuna Budacu de Jos, aceştia bucurându-se de cadouri oferite de către Asociația “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” din Austria. Nu mai puţin de 400 de copii  - preşcolari şi elevi din comună, dar şi elevi care învaţă în alte unităţi şcolare din municipiul Bistriţa sau chiar copii mai mici – au primit un dar binevenit.

Potrivit primarului Florin Sandu Simionca, acest gest vine ca urmare a implicării domnului Thomas Hartig  - directorul executiv al Forumului Democrat al Germanilor din județul Bistrița-Năsăud, dar şi a moştenirii săseşti pe care comunitatea din Budacu de Jos încearcă să o ducă mai departe.

Câteva mii de pachete au fost distribuite la nivelul judeţului nostru, atât elevilor de la secția germană a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”, elevilor de la secția română, dar și altor elevi din localităţile din Bistriţa-Năsăud.

Spiridușii care au sprijinit Asociația în județul Bistrița-Năsăud au fost părintele Johann Zey, parohul Bisericii Evanghelice Reghin, domnul Cristian Roth – președintele Forumului Democrat al Germanilor din județul Bistrița-Năsăud și domnul Thomas Hartig  - directorul executiv al Forumului Democrat al Germanilor din județul Bistrița-Năsăud. Acestora li s-a adăugat conducerea Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, dar și profesori și voluntari de la școlile unde au fost distribuite cadourile.

Fondată în 1991, “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” este o organizație caritabilă non-profit implicată în numeroase proiecte umanitare, beneficiarii fiind etnicii germani din România și Ucraina.

De 6-7 ani, în fiecare an, Asociația “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe”, condusă de domnul Helmut Atzlinger, pregăteşte această campanie cu câteva luni înainte. Părinții însoțiți de copii donează un pachețel pentru copii din România și Ucraina. Anul trecut nu au putut să vină înainte de Crăciun din cauza pandemiei. La începutul acestui an școlile au fost închise, nu au avut acces la beneficiar, fapt pentru care doar acum au sosit aceste pachete.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5