Palatul Copiilor Bistriţa

Cu o tradiţie de peste 60 de ani, Palatul Copiilor Bistriţa s-a înfiinţat în anul 1950 cu titulatura de ,,Casa Pionierilor Bistriţa”, devenind ulterior ,,Casa Pionerilor şi Şoimilor Patriei Bistriţa”. Din anii 1990, când s-a făcut depolitizarea activităţilor nonformale din România, denumirea instituţiei a fost schimbată în ,,Palatul Copiilor”, dat fiind faptul că această instituţie îşi are sediul în capitala de judeţ.
Palatul Copiilor Bistriţa este singura instituţie care oferă, în mod gratuit, cele mai bune soluţii pentru petrecerea timpului liber al copiilor şi adolescenţilor cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, fiind instituţie direct subordonată Ministerului Educaţiei Naţionale şi se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar, unde ei îşi pot valorifica pasiunile extracuriculare din domeniul artistic, cultural, sportiv şi tehnic. La momentul de faţă Palatul Copiilor îşi are locaţia pe strada Florilor nr.3-5 la etajul II al Şcolii Gimnaziale nr.4, tel. 0263/211682 (în spatele blocului Lama),iar cercurile care funcţionează sunt structurate în mai multe domenii: tehnico –ştiinţific, cultural - artistic , sportiv-turistic şi sunt coordonate de către cadre didactice cu studii superioare cu o pregătire profesională foarte competentă.
Aşa cum spune şi numele instituţiei noastre, Palatul este un spaţiu în care copiii sunt personaje principale. Activităţile propuse în cadrul cercurilor artistice, tehnice şi sportive au ca obiectiv principal cultivarea creativităţii celor mici şi atingerea performanţelor în domeniile care îi pasionează. Ca şi în învăţământul de masă, activităţile se desfăşoară pe durata anului şcolar. Spre deosebire de şcoală însă, Palatul Copiilor este un loc în care graniţa dintre bancă şi catedră nu există, iar notele sunt înlocuite cu diplome şi aplauze. Cu siguranţă, fiecare copil îşi poate găsi un cerc pe placul sufletului său (din cele peste 14 cercuri existente) şi va rămâne ataşat mulţi ani de grupă şi de profesorul coordonator.
Pentru că noi, la Palatul Copiilor, ştim cum sunt copiii zilelor noastre: curioşi, inteligenţi, veseli, creativi.
De aceea ştim ce trebuie să le oferim:locul unde să-şi pună în evidenţă inteligenţa, creativitatea, curiozitatea; momentele care să îi pună în valoare
recompensele care să-i motiveze.
La Palatul Copiilor Bistriţa, copiii şi tinerii sunt puşi în valoare, apreciaţi cum se cuvine şi premiaţi pe măsura eforturilor şi rezultatelor obţinute.
Cercurile la care se pot înscrie copiii şi adolescenţii în anul şcolar 2013-2014sunt:
Cercul de pictură - prof. Elena Nacu
Cercul de chimie aplicată/desing vestimentar - prof. Maria Găina
Cercul de dans modern - prof. Zina Morar
Cercul de dans popular - prof. Teodor Puşcaş
Cercul de teatru /iniţiere limbă greacă - prof.Antonia Orban
Cercul teatru, creaţie literară - prof. Ionela Nuşfelean
Cercul de navo/modele - prof. Adrian Reman
Cercul de aero/modele - prof. Ioan Făgărăşan
Cercul de agrobiologie - prof. Scridon Dorin
Cercul de floricultură/acvaristică - prof. Sever Şuteu
Cercul de informatică - prof. Iulia Istrate
Cercul de electrotehnică - prof. Dorel Nicoară
Cercul de go - prof. Teodor Vârtic
Cercul de tenis de masă - prof.Călin Deac
Este de precizat faptul că vârsta elevilor admisă variază de la cerc la cerc, în funcţie de cerinţele activităţii şi de dezvoltarea şi aptitudinile copilului. De aceea recomandăm părinţilor să contacteze direct conducătorul de cerc pentru a afla mai multe detalii cu privire la limita de vârstă de la care sunt admişi copiii.
Înscrierile se pot face zilnic la secretariatul instituţiei între orele 08 – 16 până la data de 01 octombrie 2013, ora 16 când va fi şi deschiderea oficială, care va avea loc în incinta Şcolii Gimnaziale nr.4.cu participarea tuturor elevilor înscrişi la cercurile Palatului, dar şi a părinţilor şi cadrelor didactice.
Vă aşteptăm cu mult drag.
prof. Teodor Puşcaş

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5