Ovidiu Frenţ i-a cerut prefectului Mica Oprea să-şi depună mandatul!

Ovidiu Frenţ, reprezentant al Asociaţiei „22 Decembrie”, i-a cerut prefectului Mica Oprea să-şi depună mandatul, imputându-i atitudinea discreţionară în relaţia cu angajaţii Instituţiei Prefectului.

„Din păcate, avem şi noi exemple negative. Chiar aici în Palatul Administrativ, care a fost al Judeţenei de partid, bântuie umbrele comunismului şi ale comportamentelor discreţionare şi abuzive. Regret să spun acest lucru, pentru că am fost cel mai longeviv dintre conducătorii Instituţiei Prefectului, cu mandat de prefect şi subprefect. Asistăm din păcate, din luna ianuarie, la reîntoarcerea comportamentelor abuzive, discreţionare, la umilinţă, la presiune, la şantaj, la dispreţ, la încălcarea celor mai fundamentale drepturi. De cine? De cel care este pus să respecte aceste drepturi, prefectul judeţului”, a transmis Ovidiu Frenţ, în cadrul ceremonialului dedicat comemorării eroilor Revoluţiei.

Acesta a menţionat că şi-a oferit colaborarea prefectului Mica Oprea însă nu poate reproduce răspunsul primit. Ovidiu Frenţ a punctat faptul că din 40 de persoane, 14 au plecat, ceea ce înseamnă peste o treime. „Mi-ar fi fost jenă să particip la o sărbătoare, la o manifestare şi la o comemorare în care mii de oameni şi-au dat viaţa ca să existăm ca stat democratic, ca să avem aceste instituţii şi să avem aceste funcţii de care ne batem joc zilnic în formă continuată. (...) Vă ofer public şansa, astăzi, să vă depuneţi mandatul, să vă cereţi scuze tuturor celor care suferă zilnic de aceste comportamente abuzive. Să ştiţi că performanţele profesionale nu vi le-a contestat nimeni niciodată, dar ele nu pot să stea decât în spatele criteriilor de etică şi de morală. Ca bun creştin, ar trebui să ştiţi acest lucru”, a spus Ovidiu Frenţ, amintind de încălcarea Constituţiei, a Cartei Drepturilor Omului, a legislaţiei în domeniu, acordului de etică etc.

Comentarii

26/12/22 23:38
Ninu Florea

Ecouri la interviul de Craciun
...Am citit cu plăcere și egal interes interviul dat recent publicistului gazetar - M.M., cu ocazia "colindului" de Crăciun din acest an, unde ai fost gazdă primitoare. Din dialogul purtat, insistentul și abilul reporter a reușit captarea unor, să le zic... confesiuni,pe care le-ai relevat cu dărnicie și cu sinceritate. Este, prin urmare,o ocazie binevenită și necesară pentru a fi mai bine cunoscută și de alte...terțe persoane. Întăresc precizarea, întrucât au existat (și poate mai sunt!) obiecții și cârteli din partea unor foști, probabil și actuali subalterni, care ți-au interpretat greșit unele accente de exigență ce vizau îndeplinirea sarcinilor lor profesionale, socotindu-le ca fiinde xcesive.
Mă rezum la aceste scurte considerații, pe care nu mă jenez să le fac...chiar publice!..
.... De la : un fost coleg (temporar- subaltern loial), în prezent...deja octogenar - N.
P.S.- Aflându-ne la cumpăna anilor, primește sincerele mele felicitări pentru demnitatea la care ai ajuns, iar pentru Noul An, urarea de sănatate și împliniri...cât cuprinde!..

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5