O altfel de zi la Serviciul de Probațiune Bistrița-Năsăud. Sediul a fost binecuvântat de protopopul Alexandru Vidican

Sediul în care își desfășoară activitatea consilierii Serviciului de Probațiune Bistrița-Năsăud a fost binecuvântat de protopopul de Bistrița, preotul Alexandru Vidican. Alături de echipa de la Serviciul de Probațiune Bistrița-Năsăud au fost inspectorul școlar pentru proiecte educaționale -  prof. dr. Doina Macarie, psihologul Ionel Simionca, șef Serviciu Poliția Locală din cadrul Primăriei Bistrița – Florin Frandeș, parteneri instituționali cu care se vor dezvolta proiecte comune în perioada următoare.

          “Este o zi importantă pentru noi, atât din punct de vedere spiritual, pentru că “Nimic fără Dumnezeu”/Nihil sine Deo, cât și din perspectiva colaborărilor actuale și viitoare. Cu această ocazie, le mulțumim partenerilor cu care am derulat proiecte, dar și celor care ne vor fi alături pe viitor.  Ne dorim ca împreună să putem face mai multe pentru beneficiarii serviciilor noastre, să mișcăm lucrurile într-un sens pozitiv”, a declarat Ana-Maria Frandeș, șef Serviciu de Probațiune Bistrița-Năsăud.

***

          Pentru mulți dintre noi, Serviciul de Probațiune Bistrița-Năsăud poate părea o necunoscută, doarece este o instituție relativ tânără în peisajul Justiției române.  

Misiunea sistemului de probațiune este aceea de coordonare a executării măsurilor educative și a sancțiunilor neprivative de libertate, concomitent cu valorificarea potențialului persoanelor aflate în supraveghere, în scopul îmbunătățirii șanselor acestora de reintegrare în societate, reducerii recidivei și creșterii gradului de siguranță în comunitate.

La nivel teritorial, activitatea de probaţiune se realizează prin intermediul serviciilor de probaţiune şi al altor structuri teritoriale, fără personalitate juridică, înfiinţate potrivit legii şi aflate în subordinea Direcţiei Naționale de Probațiune.

Serviciul de Probaţiune Bistriţa-Năsăud își desfășoară activitatea sediul situat în Bistrița, strada Mihai Eminescu nr. 4. La nivelul SP BN sunt 12 consilieri de probațiune, un șef serviciu și două persoane angajate contractual.

Anul trecut, consilierii de probațiune din județul nostru au avut în supraveghere peste 1800 de persoane care execută sancțiunea penală în libertate sau care sunt liberate condiționat din pedepse privative de libertate al căror rest de pedeapsă neexecutată este de cel puțin doi ani.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5