Nunta lui Figaro - ca-n povești

Gabriel Mihăese

Stagiunea teatrală bistriţeană a continuat cu spectacolul „Nunta lui Figaro, o explozie de voie bună şi energie oferită publicului bistriţean de actorii Teatrului Municipal din Bacău.
Sala Teatrului de Vară a fost plină cu spectatori, de toate vârstele, care au venit să savureze comedia arhicunoscută a scriitorului Pierre de Beaumarchais, să se relaxeze, să se simtă bine şi să râdă, pentru a se mai deconecta de problemele de zi cu zi.
Actorii bacăuani au reuşit pe deplin să livreze această bună dispoziţie şi au mai adaugat şi un bonus. Spectacolul a emanat de energie, actorii s-au întrecut pe ei însăşi cu câtă dedicaţie şi-au jucat rolul. De la accetul moldovenesc, la jocul exagerat intenţionat pentru a stârni amuzamentul, sau cuvinte stâlcite, replici hilare, glume piperate protagoniştii au folosit toate armele din arsenalul lor pentru a oferi spectatorilor SHOW-ul pentru care au venit, şi au reuşit de minune.
Piesa este o comedie clasică, cu multe întorsături de situaţii. Contele Almaviva, căsătorit cu Rosina, dar plictisit de ea, încearcă să o cucerească pe frumoasa Susanna, logodnica lui Figaro. Contele încearcă să împiedice nunta celor doi, ajutat de Marcellina, menajera doctorului Bartolo. Marcellina încearcă să-l forțeze pe Figaro să o ia de nevastă, în contul unei datorii pe care acesta nu a putut să i-o restituie. Figaro, la rândul său, încearcă să împiedice acest plan și să o ia de soție pe Susanna. Planul Marcellinei se destramă când Figaro află întâmplător că Marcellina este de fapt mama sa, de mult pierdută. După multe trucuri și aventuri, Figaro și Susanna redobândesc încrederea și dragostea, iar Contele Almaviva este nevoit să o roage pe Rosina să-l ierte.
Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Ştefan Ionescu (Contele Almaviva), Eliza Noemi Judeu (Contesa), Bogdan Buzdugan (Figaro), Firuţa Apetrei (Marceline), Florina Găzdaru (Suzanne), Matei Bogdan (Antonio şi Pedrille), Anca Bucşă (Fanchette), Ştefan Alexiu (Cherubin), Viorel Baltag (Bartholo), Valentin Branişte (Bazile) şi Dumitru Rusu (Brid’Oison).
Scriitorului Pierre de Beaumarchais a mai denumit „Nunta lui Figaro” şi “La Folle Journee” (“O zi nebună”). Această descrie poate fi folosită şi în cazul spectacolului acestuia, care a constituit pentru spectatori, 2 ore nebune, pline de amuzament şi râsete copioase.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5