Mii de bistrițeni s-au bucurat de roadele pământului și de muzica bună, la Toamna Bistrițeană!

Complexul de agrement „Heidenfeld” din Viişoara a găzduit, în acest sfârșit de săptămână, cea mai reușită ediţie a evenimentului „Toamna Bistriţeană”. Manifestarea a constituit pentru bistriţeni nu doar o bună ocazie de a-şi umple cămările cu provizii pentru iarnă, cât şi prilejul de a petrece agreabil câteva ore în aer liber. Oamenii gospodari din județ, după multă muncă, au reușit så aducă produse proaspete și de foarte bună calitate la Toamna bistrițeană.
e lângă producătorii de legume, fructe, produse apicole ş.a., în „Heidenfeld” și-au expus produsele meşteri artizani de la Asociația Produs în Bistrița-Năsăud. Zona dedicată gastronomiei tradiționale nu a lipsit, iar pe scenă au evoluat nume mari ale foclorului românesc. În plus, cei mici au fost, cu siguranţă, încântaţi să privească păsările şi animalele mici pe care crescătorii le-au adus la târg.
„Am gândit Toamna Bistrițeană ca un eveniment cu mare priză la public! În acest weekend, Complexul de agrement din Heidenfeld a găzduit o veritabilă sărbătoare a belșugului toamnei și a bunei dispoziții.
O expoziție cu vânzare de legume, fructe și produse apicole, dar și spectacolele folclorice și momentele de umor cu renumiții comici Țociu și Palade au adus împreună mii de bistrițenii de toate vârstele.
Oamenii au putut să își procure cele mai frumoase bucate de sezon, cei mai merituoși expozanți au fost premiați, iar muzica populară a întregit o atmosferå de petrecere câmpenească pe placul tuturor”, a spus primarul Ioan Turc.
Au fost acordate câte trei premii la fiecare categorie, constând în diplome și sume de bani.
Legume: 1. Saveta Roș (Sigmir), 2. Vasile Hatfaludi (Bozieș), 3. Ioan Simionca (Monor).
Fructe: 1. Simion Cochisă (Sântioana), 2. Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Bistrița, 3. Luciana Pieptănar (Sântioana).
Produse apicole: 1. Rodica Marian (Bistrița), 2. Nicolae Vlad (Prundu Bârgăului), 3. Florin Gălățan (Bungard).
Păsări și animale mici: 1. Asociația Crescătorilor de Păsări și Animale Mici Bistrița-Năsăud, 2. Clubul Crescătorilor de Iepuri din Ardeal.
În prima zi, programul a debutat cu Ansamblul folcloric „Cununiţa”, coordonat de Paul Munteanu, Grupul vocal „La fântâna satului” din Şieu Măgheruş, coordonator Camelia Paşca, Grupul vocal „Spice”, profesor Anamaria Marti, şi Ansamblul folcloric „Cununa grâului”, coordonator col. Florentin Archiudean, coregraf Bogdan Pântea. Dintre artiştii invitaţi din judeţul nostru amintim pe Cornelia Ardelean Archiudean şi Anton Todică, iar dintre oaspeţii bistriţenilor pe Nicoleta Voica şi Lorenna.

A doua zi, au urcat pe scenă ansamblurile „Coroniţa” din Solovăstru, coordonator Florentina Batori, „Someşul” Beclean, director Mariana Harosa, instructor Cristian Grec, Ansamblul profesionist „Cununa de pe Someş”, conducerea muzicală Dan Oniţă, coregraf Teodor Puşcaş, „Balada”, coregrafi Ioan şi Bianca Simionca, şi Grupul vocal bărbătesc „Bârgăul”, coordonat de Florin Flămând, Angela Rusu, alături de artiştii bistriţeni Alina Ceuca, Petre Petruse, Larisa Bozbici, Marius Palade, Cornelia Bodescu, Ovidiu Rusu, Cristina Livia Scurtu, Mihai Turda, Cristian Moldovan, Mariana Harosa, Daniel Raţiu.

Un punct aparte l-a constituit prezenţa îndrăgitului cuplu de actori Romică Ţociu şi Cornel Palade.
Cele două zile de spectacol, gândite de Primăria Bistriţa şi Centrul Cultural Municipal s-au dovedit a fi gustate de publicul bistriţean care a fost mai numeros ca oricând, mii de bistrițeni ajungând la Viișoara pe parcursul celor două zile.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5