Mesaj emoţionant, în ceas aniversar, pentru cel mai iubit dirijor din toate timpurile al Bistriţei ! Frumoasa familie de vedete sărbătoreşte nunta de Argint !

Mesaj emoţionant în ceas aniversar pentru cel mai iubit dirijor.
"Îmi doresc sa fii sănătos, sa te am lângă mine pana la sfârșitul vieții, bunătatea ta sa ma fericească o vesnicie , bucuria ta sa fie bucuria mea , greul tău sa fie greul meu , spiritul tău vesel sa te însoțească mereu și sa ne molipsești și pe noi așa cum ne-ai obișnuit ! .... LA MULȚI ANI IUBITUL MEU" transmite Matilda Pascal Cojocarita, artista ce împreună cu maestrului Ştefan Cigu sărbătoresc 25 de ani de căsătorie.
Cea mai frumoasă familie de vedete din oraşul nostru a înfiinţat la Bistriţa Ansamblul Dor Românesc, în care el este dirijor, iar ea director artistic.
.................
Frumuseţea i-a adus celebrei artiste Matilda Pascal-Cojocăriţa un titlu de Miss, în 1979, la Costineşti. „Când ne întâlneam în ţară la diverse concerte, Ştefan sau Fane, cum îi spunem noi, mă privea cu o undă de admiraţie, de mă făcea să simt că sunt puternică, frumoasă şi talentată. Mai târziu, m-am dus la bărbatul care mă iubea şi mă ocrotea! Când Fane mi-a deschis uşa casei lui, am ştiut, în sfârşit, că frumuseţea nu-mi mai aduce necazuri. Am fost atât de nefericită în timpul primei căsnicii, încât nu mai credeam că există dragoste şi oameni fericiţi. Nu credeam ca mi se va întâmpla să dau peste un bărbat care să mă iubească, să mă facă să mă îndrăgostesc din nou. Viaţa mea s-a schimbat cu totul de când l-am întâlnit pe Fane”, povestea Matilda, în urmă cu câţiva ani, pentru VIP.
Născut pe 22 aprilie 1950, în cartierul Sigmir al municipiului Bistriţa, Ioan Ştefan Cigu este un violonist de excepţie, cunoscut pentru măiestria sa, atât în ţară, cât şi în străinătate. Are o pregătire temeinică în domeniu, fiind absolvent al Liceului de Muzică, dar şi al Conservatorului, şi a cântat de la vârsta de 7 ani pe cele mai înalte scene ale lumii, este unul dintre artiştii care nu lipseşte la marile acţiuni de promovare a folclorului din Bistriţa şi Năsăud. Este prezent la festivalurile „Cerbul de Aur”, Mamaia, Callatis, De Ispas la Năsăud, festivalul de romanţe „Crizantema de Aur”, alături de orchestra profesionistă „Dor Românesc”, a Centrului Judeţean pentru Cultură, pe care o dirijează cu mult profesionalism, fiind aplaudat de milioane de români. Are imprimări radio, dar şi albume cu peste 300 de artişti valoroşi, dintre care 100 fac parte din tânăra generaţie. Fiind un bun cunoscător al creaţiei muzicale tradiţionale de pe plaiurile transilvane, Ştefan Cigu a adunat, cu osârdie şi dragoste, în volumul „101 jocuri bătrâneşti din Bistriţa-Năsăud”, apărut la Editura Arcade, vechi melodii instrumentale. Împreună cu soţia, Matilda Pascal Cojocăriţa, nume consacrat în folclorul românesc, şi cei doi feciori – Alin şi Horaţiu – absolvenţi ai Conservatorului, violonişti de excepţie si fiica Lavinia - profesoară de muzică la liceul din Bistriţa, au imprimat peste 200 de melodii, radio, dar şi pe albume: folclor, cântece de petrecere, cafe-concert, romanţe.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5