Marinela Mantescu, pe simezele Muzeului Bistriţa

O deosebită şi de o sensibilitate aparte expoziţie de pictură a avut vernisajul la Muzeul Bistriţa, în 14 aprilie, aparţinând apreciatului şi profesionistului artist plastic Marinela Mantescu, care expune splendide tablouri, expoziţia având denumirea de „Pictură”.
Organizatorii acestui captivant şi important eveniment sunt Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud şi Uniunea Artiştilor Plastici din România, la activitatea culturală participând un numeros public avizat şi doritor de pictură bună, de calitate şi expresivă.
Amfitrionul evenimentului a fost directorul Complexului Muzeal BN, manager prof. Gavrilaş Vasilichi – sculptor profesionist, care a salutat asistenţa şi a scos în evidenţă calităţile artistei şi ale tablourilor expuse, chiar dacă muzeul se află într-o fază înaintată de modernizare, este o onoare să găzduiască asemenea eveniment.
Despre valoarea deosebită a operei artistului plastic Marinela Mantescu, valoarea ei ca pictor, a temelor abordate, a stilului profesionist inconfundabil, a cromaticii, a tuşei deosebite şi a forţei creative de invidiat, au vorbit, cu argumente şi exemplificări, pictorul profesionist Marcel Lupşe, prof. şi critic de artă Vasile Duda, prof. dr. Gavril Ţărmure – directorul CJC BN, care au scos în evidenţă faptul că valoarea deosebită a Marinelei Mantescu se datorează şi faptului că a făcut parte din celebra grupă a artistilor plastici coordonată de celebrul pictor Corneliu Baba, tablourile fiind o provocare a privirii şi a minţii spre frumos şi destindere.
Artista plastică Marinela Mantescu, care este şi colegă de şevalet cu pictorul bistriţean Marcel Lupşe, a mulţumit asistenţei, vorbitorilor şi gazdelor pentru modul cum a fost apreciată şi primită la Muzeul Bistriţa.
Sunteţi invitaţi să vă delectaţi sufletul, inima şi privirea cu alese opere de artă, expoziţia fiind deschisă în perioada 14-20 mai.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5