Liber la crime… în pădure

Marius Bălan, preşedinte PER Bistriţa

Dupa lichidarea industriei si a agriculturii, statul s-a plictisit sa mai intretina salbaticiunile, mai precis ursii. Pentru falsul motiv ca sunt periculosi si s-au inmultit fara numar, se da liber la puscat. Voi demonta cele doua acuzatii puse in carca acestor animale. Nu exista ursi ucigasi la noi asa cum vor sa ne sperie ocoalele silvice dar si cei de la ministerul mediului. Oare nu omul este primul ucigas recunoscut pe planeta? Cine intra cu ATV-urile pe unde il taie capul? Cine construieste pensiuni si parcari, case de vacanta chiar langa barlogul ursilor? Cine organizeaza picnicuri la sfarsit de saptamana cu mici si manele pe unde nu te astepti? Cine intinde laturi si isi face arme artizanale? Ursul ori omul?

Pana nu intelegem ca am depasit perimetrul legal constituit pentru nevoile noastre, vom auzi din ce in ce mai des ca animalele se razbuna pe noi ca si natura de altfel.

In ce priveste numarul ursilor, m-as mira ca statul sa detina o numaratoare exacta, de vreme ce nu e in stare sa isi numere proprii cetateni, fiind trecuti ca vii si cei decedati de ani buni.

Pe final, o vorba de reflectie: pentru cei care nu cred, va spun sigur ca exista si Dumnezeul animalelor, si va dau 3 exemple. Primul vanator al tarii inainte de ’89 a fost ciuruit mai tare ca blana unui urs, al doilea mare vanator de dupa ’89, nimeni altul decat Adrian Nastase este acum in haine dungate si pentru ca si-a indreptat una din armele din dotare la gatul propriu, conform legii nu mai are dreptul cate zile mai are la permis de arma. Si ultimul, cel care si-a cautat-o cu lumanarea, braconierul din Moroieni, Jud. Dambovita, cel care a intins capcana si a cazut singur in ea.

Ecologistii se opun cu fermitate la hotararile pripite ale ocoalelor silvice si ministerului mediului de a ucide ursii, mandria padurilor noastre.

Ingrijiti aceste animale, duceti-le mere si de mancare, aplicati tratamentele prevazute, precum si legea picnicului, angajati personal silvic, nu 2 la 20.000 de hectare si veti vedea ca rezultatele vor fi bune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5