Lenuţa Filipoi, laureată a Festivalului „Strugurele de Aur”: “Nu am avut emoţii, am încredere în vocea mea”

Alba Iulia a fost, pentru câteva zile, capitala folclorului românesc, prin găzduirea celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Naţional de Folclor „Strugurele de Aur”. În cadrul concursului au urcat pe scenă 48 de concurenţi (după o selecţie din 80), solişti vocali şi instrumentali din toate zonele ţării, dar şi din Republica Moldova.
Marele Premiu a fost obţinut de Ina Todoran, o solistă originară din judeţul Alba, câştigătoare în ultimii ani a numeroase trofee la cele mai importante concursuri de gen din ţară. Juriul al cărui preşedinte onorific a fost prof. univ. dr. Gheorghe Oprea iar preşedinte executiv, Mărioara Murărescu, a hotărât ca Premiul II să vină în judeţul nostru, la Lenuţa Filipoi, din Rodna, elevă la Liceul de Muzică Bistriţa.
“Nu am avut emoţii deoarece am încredere în vocea mea. M-am gândit că e un concurs mare şi m-am bucurat foarte mult că am reuşit din 80 de concurenţi să fiu pe locul II. M-am prezentat cu cântece autentice, doina “Vine cucu de 3 zile” din repertoriul Lidiei Someşan şi cântecul “Mare-i mamă al meu sat” din repertoriul Valeriei Peter Predescu. Este unul dintre cele mai importante premii din cariera mea de până acum”, declară pentru Răsunetul Lenuţa Filipoi. Tânăra interpretă deţine în palmares Trofeul Festivalului “Pană de păun” şi Premiul I la Festivalul “Valeria Peter Predescu”, fapt ce confirmă valoarea artistei.
Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia au urcat în cele trei seri ale festivalului, pentru a susţine recitaluri, interpreţi de marcă ai folclorului autentic: Mariana Anghel, Mariana Deac, Mariana Ionescu-Căpitănescu, Viorica Macovei, Ionuţ Fulea, Nicolae Furdui Iancu, Florentina şi Petre Giurgi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5