La Tg. Mureş, IGF România Apreciază activitatea Casei de Cultură din Năsăud

Recent, municipiul Târgu-Mureş a găzduit Adunarea Generală a Federaţiei Naţionale de Folclor (IGF) România, unde Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud a fost premiată pentru activitatea din acest an.

Aşa cum am aflat de la directorul instituţiei de cultură năsăudeană, prof. Pahone Pop, întâlnirea a fost un bun prilej de analiză şi remarcă a activităţii susţinută de Casa de Cultură, drept pentru care a primit titlul de „Cavaler al folclorului românesc”, distincţie înmânată de fondatorul şi preşedintele IGF România, prof. dr. Dorel Cosma.

Proaspătul înnobilat cu titlul de „Cavaler al folclorului românesc”, prof. Pahone Pop, a mai primit o medalie şi o plachetă, distincţii acordate pentru „merite deosebite în susţinerea şi promovarea valorilor folclorice româneşti”. Au mai fost premiaţi şi tinerii interpreţi Floarea Ceuca şi Sorin Lup, cei care au reprezentat ansamblul folcloric „Someşana” Năsăud, alături de instructorul Florin Persecă.

„Acest trofeu îl merită, de fapt, colegii mei de la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” din Năsăud şi membrii ansamblului „Someşana”, cei care au reprezentat cu cinste şi dăruire folclorul năsăudean pe scenele din ţară şi străinătate. De asemenea, laurii sunt şi rodul sprijinului constant acordat de conducerea oraşului, în special de primarul Dumitru Mureşan, pentru susţinerea festivalului „De Ispas la Năsăud”, una dintre cele mai reprezentative manifestări artistice de folclor din Ardeal, festival care anul viitor va ajunge la cea de-a 16-a ediţie.

Ne onorează dar, în acelaşi timp, ne şi obligă ac este recunoaşteri ale activităţii noastre. Trebuie să susţinem acelaşi ritm pentru a fi performanţi în manifestările artistice viitoare din ţară şi străinătate pentru tot unde om participa”, a ţinut să precizeze profesorul Pahone Pop, directorul Casei de Cultură „Liviu Rebreanu” Năsăud. De asemenea, dumnealui a ţinut să mulţumească tuturor celor care au sprijinit mişcarea culturală a oraşului, urându-le un an 2010 mai bun, cu mai multe bucurii şi sănătate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5