La Domnești, Preasfințitul Benedict Bistrițeanul s-a rugat pentru încetarea războiului. Părintele Florin Gordon, hirotesit sachelar, iar primarul Horea Petruț a primit Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”

În Duminica Înfricoșătoarei judecăți (a Lăsatului sec de carne), 27 februarie 2022, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat în mijlocul comunității din Domnești, județul Bistrița-Năsăud.
Cu acest prilej, Părintele Episcop Benedict Bistrițeanul a rostit o rugăciune de binecuvântare a lucrărilor efectuate în ultima perioadă la biserica parohială din localitate, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. În continuare, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici.
După citirea pericopei evanghelice, Episcopul-vicar Benedict a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a spus că atunci când stai în fața Lui Dumnezeu, la Judecată, nu mai poți ascunde nimic din lăuntrul tău.
În cadrul Liturghiei, ierarhul s-a rugat pentru pacea lumii și pentru încetarea războiului din Ucraina.
Răspunsurile liturgice au fost date de o parte din membrii Coralei Armonia, dirijați de arhid. Ion Iulian Dumitru. La chinonic, interpreții de muzica populară Cornelia Ardelean Archiudean și Alexandru Pugna au interpretat câteva pricesne.
La finalul slujbei, grupul de copii al parohiei, coordonat de preoteasa Ioana Gordon, a susținut un miniconcert de pricesne și cântece religioase.
Pentru întreaga activitate administrativă și pastorală, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit sachelar, cu dreptul de a purta brâul albastru, pe parohul Florin Emanuel Gordon, iar primarului comunei Mărișelu, Horea Petruț, i-a oferit Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”. De asemenea, distincții și diplome de aleasă cinstire au primit membrii Consiliului și Comitetului parohial și alți binefăcători.
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului
Foto credit: Ionuț Chifa

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5