13 septembrie, Ziua Pompierilor din România

Jurnaliştii, în rol de pompieri…

Ziua Pompierilor din România, sărbătorită şi la Bistriţa ,,ca-n poveşti”. Trei zile pline cu evenimente, chiar patru, dacă punem la socoteală şi spectacolul demonstrativ de duminică din centrul istoric.

Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă ,,Bistriţa” a organizat o serie de activităţi dedicate aniversării a 164 de ani de la bătălia din Dealul Spirii. Debutul a fost marcat printr-un campionat de minifotbal la care au participat echipele subunităţilor din inspectorat. Manifestările au continuat cu un concurs specific îndeplinirii misiunilor de intervenţie, competiţie adresată subunităţilor de intervenţie din cadrul ISU BN. Miercuri, 12 septembrie, la sediul inspectoratului s-a organizat Cupa presei la intervenţii specifice pompierilor. Personaje principale: ziariştii acreditaţi la ISU BN, transformaţi pentru circa două ore în pompieri.

Fiecare jurnalist a fost instruit de către un angajat ISU BN, dar lecţia nu s-a prins de toţi participanţii. Competiţia a fost extrem de strânsă, dar aşa cum era şi firesc, cei mai buni au câştigat. Sub atenta îndrumare a specialiştilor în comunicare, Vasile Trifan şi Marius Rus şi, pentru o vreme, chiar sub supravegherea şefului ISU BN, lt.col. Constantin Florea, jurnaliştii cu iniţiativă au trecut de partea cealaltă…de la opinii legate de activitatea pompierilor au intrat, emotivi, în pielea celor care se luptă cu focul.

Premianţii

Fetele au fost cele mai curajoase…colega noastră Gabriela Ciornei a luat argintul. Gabriela a fost cea mai implicată concurentă, luându-şi rolul foarte în serios.

Locul I: Daniela Rebrean – AS TV Bistriţa;

Locul II: Gabriela Ciornei – cotidianul Răsunetul;

Locul III: Florin Săsărman – Radio Cluj.

Diplomele cu însemnul ISU s-au împărţit în cadrul unei festivităţi de premiere ,,intime”, fiind gratulaţi cu diplome de participare chiar şi concurenţii mai puţin dibaci…M-am ales şi eu cu o diplomă de participare.

Lt. col. Constantin Florea, şeful ISU BN: Activitatea a fost desfăşurată cu prilejul sărbătorii a 164 de ani de la luptele din Dealul Spirii, 13 septembrie fiind ziua pompierilor din România. Alte manifestări dedicate acestei sărbători vor avea loc mâine cu cadrele în rezervă şi duminică, de la ora 12.00, pe Pietonal, o prezentare de tehnică şi exerciţii demonstrative, unde îi invităm pe toţi bistriţenii să participe.

Plutonier Marius Rus, purtător de cuvânt ISU BN: Spre bucuria noastră, la concursul organizat de ISU Bistriţa, dedicat jurnaliştilor pe teme specifice pompierilor, toţi reprezentanţii mass-media, care au dorit să participe, s-au descurcat foarte bine. Ne-au surprins într-un mod plăcut, prin modul în care pot să intervină la situaţii de urgenţă. Sperăm ca această experienţă să fie benefică pentru fiecare participant, să reuşească să acumuleze informaţii noi pe care să le poată folosi atunci când situaţia o impune.

Concluzii personale

Scriu rândurile de mai jos din postura de observator. Am refuzat să particip la competiţie, deoarece cred că îmi cunosc limitele…mai ales cele fizice. Am ales să privesc. Concluzii: meseria de pompier este o meserie nobilă. Nu oricui îi reuşeşte. Privindu-l pe pompierul care dădea indicaţii jurnaliştilor, câtă răbdare are cu fiecare, apoi privindu-mi colegii care, cum , cât se implică, mă gândeam că aşa suntem şi în viaţa reală.

Sunt unii care ştiu ce obiective au şi le urmăresc până în pânzele albe. Şi nu se lasă până nu obţin ce şi-au dorit. Doar unii pot. Ageri, hotărâţi…o luptă continuă cu focul, în toate formele lui.

Încă ceva…dincolo de funcţii, dincolo de porţi, dincolo de militărie, ISU BN are cei mai ,,umani” conducători…

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5