Joc şi cântec de Zilele comunei Miceştii de Câmpie

•Sărbătoare pentru oamenii locului şi prin inaugurarea Centrului Medical

Înainte de strânsul roadelor, locuitorii din Miceştii de Câmpie şi din comunele învecinate, s-au adunat, cu mic cu mare, în prima zi a lui septembrie, la sărbătoarea comunităţii.  

         Oaspeţi ai primarului Dumitru Bendean au fost, alături de fiii satului, prefectul Ioan Ţintean, senatorul Dorin Dobra, deputatul Stelian Dolha, vicepreşedintele Consiliului Judeţean-Dorin Popescu şi directorul Administraţiei Fiscale Bistriţa-Năsăud-Crin Pântea, dar şi primari din comunele din zona de Câmpie.

Manifestările au debutat cu oficierea Sfintei Liturghii la Biserica Ortodoxă din localitate, pentru că astfel se cuvine a începe un lucru bun într-un sat unde oamenii nu şi-au pierdut credinţa strămoşească.

***

         Aşa cum ne-a obişnuit, primarul Bendean a ţinut ca acest moment să fie marcat şi de realizarea unui nou proiect pentru oamenii locului. Este vorba de inaugurarea noului Centru Medical, prin reabilitarea unei foste clădiri, sediul CAP-ului (distrus prin alte locuri) devenind o destinaţie numai bună pentru un cabinet al medicului de familie, o farmacie şi un cabinet stomatologic. Este un proiect început, ce-i drept, de câţiva ani buni, care s-a bucurat de sprijinul prefectului Ioan Ţintean (n.n. - la acea vreme deputat), dar şi de al actualului senator Dorin Dobra, cel care a facilitat aducerea aparaturii medicale din Germania pentru cabinetul stomatologic.

Cu bani de la bugetul local, ceva sprijin guvernamental, dar şi sponsorizări, noul Centru Medical şi-a deschis porţile, administraţia locală facilitând astfel accesul la servicii medicale pentru locuitori. E o investiţie de circa 2 miliarde lei vechi, după cum amintea primarul Bendean, dar până la urmă, nepreţuită pentru o comunitate rurală.

         Medicul generalist va fi prezent toată săptămâna, iar stomatologul de cel puţin două ori. În plus, permanenţa va fi asigurată de o asistentă medicală.

 ***        

După orele amiezii, a venit şi rândul cântecului şi jocului popular să-şi facă simţită prezenţa pe scena amenajată în Groapa Lupului, după cum localnicii o numesc.

În cuvântul de deschidere, primarul Dumitru Bendean a ţinut să mulţumească pentru susţinere prefectului Ioan Ţintean şi senatorului Dorin Dobra, dar şi celorlaţi invitaţi prezenţi. De partea cealaltă, oficialităţile judeţene au remarcat modul în care un om venit din zona mediului de afaceri a ştiut să-şi transpună cunoştinţele manageriale în primenirea unei localităţi, croindu-i un destin european.

I-au încântat pe spectatori artiştii Ansamblului Profesionist „Dor Românesc”, ai Ansamblului folcloric „Flori Bârgăuane” din Josenii Bârgăului, ai Ansamblului folcloric "Doina Someşană" din Sângeorz-Băi. Pe scenă au evoluat rapsodul Vasile Soporan şi Tarafului "Zorilor"  din Mociu, Ansamblului folcloric "Dor de pe Câmpie" din Silivaşu de Câmpie, formaţia de dansuri ţigăneşti "Chel sucar" din Josenii Bârgăului, dar şi formaţia de dansuri din Sânmihaiu de Câmpie.

Nici cei din Miceşti nu s-au lăsat mai prejos, cu Tarafului lui Viluţ Moldovan, dar şi cu o formaţie de dansuri moderne.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5