Jandarmii bistrițeni în mijlocul cetăţenilor la sfârșit de săptămână

 La acest sfârșit de săptămână jandarmii bistrițeni vor asigura măsurile de ordine publică la mănăstirea din localitatea Strâmba unde va fi sărbătorit hramul lăcașului de cult, ceea ce presupune prezența unui număr important de credincioși.

            De asemenea, vom fi prezenți alături de polițiști și specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud în mijlocul cetățenilor aflați în zonele turistice aglomerate și târgurile organizate pe raza județului precum și în centrele comerciale, cluburile și discotecile din municipiul Bistrița.            Totodată, vor fi organizate puncte de informare unde vor fi desfășurate o serie de activități specifice de prevenire privind petrecerea vacanței în condiții de siguranță, precum și oferirea de informații cu privire la efectele consumului de alcool și droguri.

            În această perioadă vor fi constituite și subunităţi de intervenţie care să intervină pentru soluţionarea unor situaţii deosebite ce pot apărea pe timpul executării misiunilor sau a celor semnalate de către cetățeni.

Jandarmii montani din Rodna, Piatra-Fântânele și Colibița vor fi prezenți în zonele de agrement și pe traseele turistice adiacente, unde vor acționa pentru informarea și îndrumarea turiștilor, dar și pentru sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite.

Odată cu dechiderea sezonului estival, jandarmii din cadrul Plutonului Beclean vor acționa alături de polițiști și în zona de agrement Băile Figa.

 

          Dacă alegeți să petreceți acest sfârșit de săptămână în aer liber, vă recomandăm să respectați prevederile Legii nr. 54 din 2012, privind desfasurarea activităţilor de picnic, cu scopul prevenirii, reducerii şi eliminării impactului negativ asupra mediului. Vă reamintim faptul că puteți desfășura activități de picnic doar în zonele special amenajate în acest sens, care aparțin domeniului public ori privat. Nu lăsați în urmă resturi menajere care dăunează mediului înconjurător, acestea trebuie aruncate doar în locurile special amenajate.

         Totodată, aveți obligația de a nu distruge, modifica ori degrada panourile informative, marcajele, indicatoarele sau orice alte amenajări aflate în perimetrul acestor zone.

         Jandarmii montani vă recomandă ca în cazul apariţiei unor animale sălbatice în zona în care vă aflați, nu interveniți, nu le hrăniți şi nu vă apropiați de acestea pentru a le filma sau fotografia.

 

         Apelați, la nevoie la ajutorul oferit de către jandarmi în orice împrejurare care vă poate pune în pericol integritatea fizică şi nu numai, sau apelați Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

         Având în vedere că începe vacanța de vară precizăm faptul că ne vom afla în continuare în mijlocul copiilor și elevilor cu recomandări privind petrecerea vacanței în condiții de siguranță, în taberele organizate pe raza județului Bistrița-Năsăud.       

 

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5