Investiții de peste 6 milioane euro, la Prundu Bârgăului. Preşedintele CJ: Am găsit aici oameni de administraţie foarte harnici

Din 2012 încoace, la nivelul comunei Prundu Bârgăului au fost realizate investiţii de aproximativ 6,5 milioane euro, în urma unor eforturi susținute ale primarului Doru Crișan și ale echipei sale, viceprimarul Ioan Cioncan și Consiliul Local Prundu Bârgăului, spune preşedintele Consiliului Judeţean.

„Eu unul sunt foarte atașat de comuna Prundu Bârgăului, pentru că aici am găsit oameni de administrație foarte harnici și serioși care știu cum să dezvolte cu resurse minime, această comunitate! Îi asigur pe ei și pe toți locuitorii comunei Prundu Bârgăului, de prietenia și suportul meu în toate proiectele care le vor derula și de acum înainte”, transmite Radu Moldovan, în urma unei vizite în comuna de pe Valea Bârgăului.

         Faptic, vorbim despre 11 km de străzi asfaltate, 15 km drumuri forestiere asfaltate, 30 km rețele de apă curentă și 13 km rețele de canalizare, Unitate Medico-Socială modernizată, centru multifuncțional, sală de sport, amenajare piață agro-industrială, o grădiniță nouă, bloc de locuințe pentru tineri (ANL).  

Pentru modernizarea reţelei  stradale, pe o lungime de 11 km, finanţarea de circa 4 milioane de lei (1 milion de euro) a fost asigurată de Guvernul României, condus la acea dată de Victor Ponta, precizează şeful administraţiei judeţene. Tot cu bani guvernamentali, prin PNDL, au fost asigurate fondurile  - 1,3 milioane lei - pentru construirea unei grădinițe cu 120 de locuri în centrul comunei Prundu Bârgăului, proiect care se va finaliza anul viitor.

Cu bani de la Guvern, prin Agenția Națională pentru Locuințe, va fi construit şi un bloc cu locuințe pentru tineri, în regim de închiriere. Valoarea totală a acestei investiții este de 3,5 milioane de lei (900.000 euro), în prezent derulându-se licitaţia pentru contractul de lucrări. Tot în procedură de achiziţie este şi construirea unui Centru Cultural Ultramodern, în centrul comunei Prundu Bârgăului, „o investiție finanțată de Guvernul României prin Compania Națională de Investiții, în valoare totală de 3,5 milioane de lei (900.000 euro)”.

La aceste investiţii se adaugă şi reţeaua de 30 kilometri de apă şi 13 km de apă uzată, plus colectorul stradal menajer din Susenii Bârgăului, valoarea totală a investiției fiind de 1,4 milioane de lei (350.000 euro).

Prin accesarea unor proiecte europene, a fost modernizată Unitatea Medico-Socială Susenii Bârgăului, cu o valoare de aproxuimativ 1 milion euro, noua unitate urmând să devină funcţională la începutul lui 2016.

În schimb, prin intermediul GAL Bârgău-Călimani a fost finalizată construcţia centrului multifuncțional din centrul comunei Prundu Bârgăului, unde va fi amenajat un centru de informare turistică, spații de socializare pentru tinerii din comună, sală de conferințe și alte servicii de interes public. Proiectul finanţat din fonduri europene are o valoare de 970.000 lei (200.000 euro).  De asemenea, autorităţile locale au finalizat şi implementarea unui proiect prin vechiul PNDR, în valoare de 1,5 milioane euro, prin care au fost modernizaţi 16 km de drumuri forestiere.

Din bugetul local, Primăria şi Consiliul Local Prundu Bârgăului au alocat bani pentru o sălă de sport, în fostul punct termic. Investiția de circa 100.000 euro va fi finalizată în vara anului viitor. Şi amenajarea pieței agro-industriale din centrul comunei este realizată cu fonduri locale (100.000 euro), în prezent lucrându-se la  pavaje și la clădirea pentru produsele alimentare. Electrificarea unui grup izolat de case pe Valea Ciorii și construirea unei clăduri pentru garaje și birouri sunt alte proiecte finanțate din bugetul local, în valoarte de un sfert de miliona de euro. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5