Grădiniţa din Tiha Bârgăului, recepţionată. Lucrări de reabilitare a dispensarului din Tureac, finanţate de la bugetul local

Investiţiile în educaţie, sănătate, infrastructură rutieră, în reţele de apă şi canalizare rămân o prioritate pentru administraţia locală din Tiha Bârgăului. Proiectele sunt finanţate atât din fonduri europene, cât şi guvernamentale sau de la bugetul local.

Astfel, lucrările de edificare a grădiniţei din localitatea Tiha Bârgăului au fost recepţionate. Este vorba despre un proiect finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, cu fonduri europene, în valoare de aproximativ 2,9 milioane lei. „Facem recepţia pentru construcţia propriu-zisă. Separat a fost făcută procedura de achiziţie publică pentru dotarea cu mobilier. Cred că doar din primăvară ne vom muta cu preşecolarii în noua locaţie, după ce reuşim să o dotăm corespunzător, să facem toate probele la instalaţii”, ne-a explicat primarul Vasile Şut.

Tot din fonduri europene, se lucrează la reţeaua de apă şi canalizare pentru localităţile Tiha Bârgăului şi Tureac. „În prezent, echipele sunt pe străzile adiacente. Am solicitat celor de la Drumurile Naţionale un aviz pentru a putea începe lucrările şi în zona Drumului Naţional 17. De asemenea, se lucrează şi la proiectul de canalizare din Piatra Fântânele, care are finanţare de la Guvern”, a menţionat primarul Vasile Şut.

Timpul favorabil a făcut posibilă şi continuarea execuţiei pe alte proiecte de infrastructură rutieră, fie că vorbim de modernizarea drumurilor de interes local, fie a celor forestiere.

Din fonduri europene, se lucrează la modernizarea străzilor, la Mureşenii Bârgăului, proiectul cuprinzând şi străzi din Tiha şi Tureac, unde asfaltarea se va face după încheierea lucrărilor la canalizare. De asemenea, în execuţie este şi proiectul de modernizare a drumurilor forestiere, lucrându-se pe drumul care leagă Iliuța Bozghii de Valea Tureacului prin Vârful Arendaşului. E un proiect de 1,5 milioane euro, finanțat prin fonduri europene, pe Măsura 4.3 - Infrastructura silvica și agricolă, în cadrul căruia este cuprinsă asfaltarea drumurilor Arendaş -  4,2 km, Valea Ursului - 1,0 km, Ciolocoi 1,0 km şi Valea Bicii 0,4 km, după cum ne preciza primarul Vasile Şut.

Din fonduri de la Guvernul României, la Tiha Bârgăului este în derulare un proiect de înlăturare a efectelor produse de inundaţii pe Râul Bârgău, investiţie în valoare de 5 milioane lei cu TVA. Investiţia este implementată prin Administraţia Naţională „Apele Române”,  respectiv Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa.

Nu în ultimul rând, din bugetul local este finanţată reabilitarea dispensarului uman din Tureac. Aici au fost făcute lucrări importante la acoperişul imobilului, au fost schimbate geamurile, a fost izolată termic clădirea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5